Başbakan’dan 'kıdem tazminatı ve işsizlik sigortası' müjdesi

Başbakan’dan kıdem tazminatı ve işsizlik sigortası müjdesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kıdem tazminatı ve işsizlik sigortası konularında müjde verdi.

’10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları’nın 3. basın toplantısını yapan Başbakan Davutoğlu, 8 program daha açıkladı. Davutoğlu, "Kıdem tazminatında yaşanan sorunların çözümü için istişare ile gerekli düzenlemeleri yapacağız" dedi. Başbakan, işsizlik sigortasından yararlanma koşullarını esnetmek ve yararlanma sürelerini artırmak için mevzuat çalışması yapacaklarını da ekledi.

"KIDEM TAZMİNATI İLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPILACAK"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, öncelikli dönüşüm programının iş gücü ayağını açıkladı. Davutoğlu, istihdamın hükümet için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, öncelikli dönüşüm programının iş gücü ayağını açıkladı. Davutoğlu, istihdamın hükümet için hayati önem taşıdığını ifade etti. Başbakan Davutoğlu öncelikli dönüşüm programı kapsamında kıdem tazminatlarıyla ilgili düzenleme yapacaklarını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: " İki yönde denetleme mekanizması kuracağız. Birincisi, önemli merkezlerde, bölgesel merkezlerde bu programları anlatmak üzere bir seri çalışma yürüteceğiz. Yerel aktörlerin bu programları benimsemesinin önünü açacağız. Aynı şekilde uluslararası alanda da bunun bilinmesi önemli. Yabancı analistler buna çok özel önem verdiklerini ortaya koydular. Bu noktada da önemli yatırımcı kuruluşlarla finans kuruluşlarıyla uluslararası alanda reform programının tanıtımını yapacağız. Böylece bir sahiplenme ve bilinme tanıtım olgusuna dikkat çekeceğiz. Bugün 8 program daha açıklıyoruz. İş gücü piyasasının etkinleştirme programı, nitelikli insan gücü için çekim merkezi programı, sağlıklı yaşam programı, yerelde kurumsal kapasitenin güncelleştirilmesi programı, kalkınma için uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi programı, kayıt dışı ekonominin azaltılması programı. 380 adet eylemden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir