Başbakan’dan, Dündar’ a ödül

Başbakan’dan, Dündar’ a ödül
AK Parti 4. yerel yönetimler Sempozyumu Proje Yarışması’na ‘Yeşilırmak Kıyı Düzenlemesi ve Adapark projes’i ile katılan Çarşamba Belediyesi Türkiye 2.’liği kazandı.

 

Ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Bu ödülün 2004 yılından bu yana yaptıkları çalışmaların takdir edilmesi anlamını taşıdığını ve çok değerli olduğunu söyledi.

Neticeleri Alınmış Örnek Bir Proje

Yeşilırmak Kıyı Düzenlemesi ve Adapark projesinin Türkiye genelinde takdir görmesinin heyecanını yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Dündar,

“Projemiz; şehir estetiğine olan katkısı, doğal çevreye uygunluğu, sosyal hayatı dönüştürmesi ve geliştirmesi, çok sayıda ve her kesimden insanın kullanımına sunulması gibi kriterlerden geçerek bu ödülü aldı. Uygulanmış ve neticeleri alınmış örnek bir şehirçilik ve belediyecilik çalışması olarak tescil edilen Yeşilırmak Kıyı Düzenlemesi ve Adapark projesi elde ettiğimiz bu başarıyı tüm çalışma arkadaşlarımız ve çalışanları ile birlikte paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Proje’de neler var ..

Çarşamba Belediyesi’nin estetik ve yaşanabilir şehirler ödülü kazandığı proje de; Kuzey’de Samsun-Ordu Karayolu Köprüsü’nden Güney’de TOKİ Konutlarına kadar Yeşilırmak Kıyısı’ndaki 5 km’lik güzergâhta ve 500 dönümlük alan da yapılan kıyı düzenlemeleri, imar yolları, Ali Fuad Başgil Köprüsü, kapalı ve açık otoparklar, meydan düzenlemeleri, spor tesisleri, oyun alanları, mesire alanları, Göl Restoran, Gülhane Parkı, Emirgan Parkı, su sporları merkezi gibi donatılar var.

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Sempozyuma konut olan Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki’yi Çarşamba’ya davet etti. Çarşamba Belediyesi standını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Dündar ile sohbet etti. 

5-(3).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber