Başbakan'a fotoğraflı yanıt

Başbakana fotoğraflı yanıt
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP heyetinin Esad ile çektirdiği fotoğrafa ilişkin sözlerine daha önce Başbakan'ın Esad ile çektirdiği fotoğrafları göstererek

"Birincisi aile fotoğrafı, diğerleri bir gazeteciyi kurtarma fotoğrafı. Bu ne kıskançlıktır" diye yanıt verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Esad ile fotoğraf çektiren CHP heyetini, "CHP, 'Esad'ın canı cehenneme' diyordu. Birkaç hafta sonra kendi milletvekilleri gittiler, 'canı cehenneme' dedikleri o diktatörle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bu fotoğraf bir utanç vesikasıdır. Bu fotoğrafla CHP tarihine kara bir leke daha kazımıştır" sözleriyle eleştirmişti. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın CHP’ye dönük sözlerine yanıt verirken kürsüden fotoğraflar göstererek,"Bizim arkadaşlarımızın fotoğrafı ile Başbakan'ın fotoğrafı arasında fark var. Birincisi aile fotoğrafı, diğerleri bir gazeteciyi kurtarma fotoğrafı. Bu fotoğrafları çektirip sonra benim milletvekili arkadaşlarımın insani değerlerle hükümetin yapamadığını yapıp gidip o gazeteciyi kurtarıp Esad'la fotoğraf çektirmelerinden bu ne kıskançlıktır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "Öleceksek adam gibi ölelim" sözlerini hatırlatan İnce, şunları kaydetti:

"Doğru söylüyorsunuz. Öleceksek adam gibi ölelim. Siyaset yapacaksak da adam gibi siyaset yapalım. Yahudi cesaret ödülü boynunuzda olacak sonra İsrail'e afra tafra yapacaksınız. Bunları geçeceksiniz. Önce boynunuzdan o madalyayı çıkaracaksınız. Başbakan'ın bir yanı var. Başbakan ya ölülerin arkasından konuşur ya da tekerlekli sandalyede oturanların arkasında konuşur. Bütün diktatörlerin canı cehenneme. Başbakan gelip bu kürsüden emperyalistlerin canı cehenneme diyebilir mi, onda o yürek var mı? Başbakan'ın bunu yapamayacağını biliyorum. Başbakan ancak arkamızdan konuşur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel