Başbakan'a bedevi cevabı

Başbakana bedevi cevabı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yaptığı 'bahtsız bedevi' benzetmesiyle ilgili, "Suriye çöllerinde, Libya çöllerinde gezen sen değil misin? Dön aynaya bak, bahtsız bedeviyi göreceksin. Ama benim bir uyarım v

 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bugün sayın başbakan uçuyor rapor çıktı diye. Ben merak ediyorum. O raporu tercüme edip Başbakan'ın önüne koydular mı? İçinde ne olduğunu Başbakan biliyor mu? Bildiği konusunda endişelerim var. O rapor bağımsız ve demokratik bir ülke açısından ayıplarla dolu bir rapordur. Orada diyor ki 'notunu yükseltiyorum' diyor. 'Senin diğer ülkelere göre durumun kötü ama notunu yükseltiyorum.' Neyin karşılığında notu yükselttiler. 'Sakın ha Suriye'ye falan gireyim deme. Senin notunu düşürürüm' diyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın 15 gündür Suriye'den söz etmediğini ifade eden Kılıçdadoğlu, bunun karşılığında söz etmediğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, "Söylediklerimin tamamı doğru. Eğer uluslararası bir kuruluş yaptığı derecelendirmeyle sana yön vermeye çalışıyorsa, senin dış politikanı etkiliyorsa, ayar veriyorsa dön önce kendini sorgula bakalım. Niçin sana ayar veriyor. Önemli şeyler var burada. Eğer Suriye ile çatışmaya girersen sıcak para gelmez. Benim söylediklerim sonucunda terbiyesiz bir açıklama yaptı. Bahtsız bedevi deyimini kullandı. Sanki Libya çöllerinde gezen benim, Suriye çöllerinde gezen benim, Suudi Arabistan çöllerinde gezen benim, bahtsız bedevi benim. Suriye çöllerinde, Libya çöllerinde gezen sen değil misin? Dön aynaya bak, bahtsız bedeviyi göreceksin. Ama benim bir uyarım var. O çöllerde gezerken aman ha kutup ayılarına dikkat et. Ben de söyler geçerim" diye konuştu.

Fitch'in raporunda başka unsurlar da bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Allah kimseyi bahtsız bedevi durumuna düşürmesin. Beyefendi düştüğü için rapordan da anlamıyor. Kara para aklama ve terörü destekleme ithamıyla karşı karşıyasın. Bahtsız bedevi düşünür mü, o kutup ayısını düşünür" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir