Başbakan Yardımcısı İşler: Gazze İçin 45 Milyon TL Toplandı

Başbakan Yardımcısı İşler: Gazze İçin 45 Milyon TL Toplandı
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gazze'ye yönelik yardım kampanyasında 45 milyon TL toplandığını açıkladı.

İsrail Saldırıları altındaki Gazze'ye Türkiye'nin yardımları devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, son yapılan MGK toplantısında da Gazze'ye yardımların artarak devam edilmesi kararı alındığını belirtti.

 

İsrail'in saldırıları devam ederken TİKA'nın Gazze'lilere yardım dağıttığını kaydeden İşler, "Gazze'de yerleşik ofisi üzerinden faaliyetlerini sürdüren TİKA saldırılar devam ederken 15 bin aileye aylık gıda ihtiyacının karşılanmasını teminen gıda paketi dağıtmış, Ramazan'da başlatılan ve sonrasında bayram akabindeki 10 günü de kapsayacak şekilde toplam 341 bin 600 kişiye günlük sıcak yemek temin etti. Bunun yanında Kudüs'ten temin edilen 20 tırlık gıda malzemesi Gazze'ye nakledilerek 16 bin 800 aileye dağıtıldı" dedi

 

FİLİSTİNLİLER İÇİN KONTEYNER KENT

 

Filistin Enerji Bakanlığının acil yakıt ihtiyacı kapsamında yakıt temin edileceğini belirten işler, Türk Kızılayı'nın temin ettiği ilaçlara ilave olarak acil ilaç ve sarf malzemesi yardımı yapıldığını anlattı. İşler, Gazze Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelerin acil ihtiyaç duyduğu Jeneratör ve benzeri ihtiyaçlar da karşılandığını söyledi. İşler, Başbakanlık tarafından yardım kampanyası başlatıldığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı hesaplarında 45 milyon TL toplandığını açıkladı. İşler, "Evleri yıkılan ve Gazze'de okullara sığınmak zorunda kalan Filistinliler için konteyner kent kurma çalışmaları da sürdürülüyor. Ayrıca tahrip olan tarım alanlarının ıslahı, hayvancılığın iyileştirilmesi ve orta ölçekli sanayinin hasarlarının giderilmesi için gerçekleştirilecek projeler için gerekli altyapı çalışmaları ve planlamalar devam ediyor. TİKA koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, AFAD ve Kızılay'ın işbirliği ile Gazze'li yaralıların Türkiye getirilerek tedavilerinin sürdürülüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir