Başbakan: Türkiye kendi otomobilini, füzesini yapacak

Başbakan: Türkiye kendi otomobilini, füzesini yapacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye daha büyük sevinçler yaşatacaklarını belirterek, “Bu ülke kendi otomobilini, kendi uçak motorunu, kendi tank motorunu, uzun menzilli füzelerini de yapacak” dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2012 Yılı Olağan Genel Kurulu Swiss Otel’de başladı. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hicarcıklıoğlu ve çok sayıda işadamı katıldı.

Başbakan Erdoğan, “2012 yılındaki değerli faaliyetleri için değerlendirme yaptığımızda DEİK 749 farklı etkinliğin icra edildiği bir süreci bu yıl içerisinde yaşadı. Bunu büyük bir memnuniyetle öğrendim. Kimi zaman yurt dışı etkinliklerine kimi zaman Türkiye içindeki etkinliklere katılma fırsatı buldum. Türkiye ekonomisi büyürken DEİK’in ve DEİK mensuplarının Türkiye’nin büyük vizyonuna ciddi katkılarda bulunduğunu yakından takip etme fırsatım oldu. Bu bizim umudumuzu artırıyor. Bunu 2013 bütçesinin açılışın müzakerelerinde ifade ettik” dedi.

2012 yılında 11 ülke ile Türkiye arasındaki vizelerin kaldırıldığını hatırlatan Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınını vizesiz gidebileceği ülke sayısını 64’e, sınırda vize alabildiği ülke sayısını 11’e yükselttik. Şu anda küresel kriz nedeniyle birçok ülke yurt dışı temsilciliklerini kapatıyor, bu yolla tasarruf sağlamaya çalışıyor. Biz yurt dışı temsilcilikleri çoğaltmaya devam ediyoruz. Dünya genelinde 93 büyükelçilik vardı. 10 yılda 27 yeni büyükelçilik açtık. Afrika kıtasında sadece 12 büyükelçiliğimiz vard; bu sayıyı 34’e ulaştırıyoruz. 2002’de 163 olan dış temsilcilik sayımız 204’e ulaştı. Bunu en kısa zamanda 231’e çıkarıp dünyanın en yaygın örgütlenmiş 5 ülkesinden biri olacağız. Bu yaygın örgütlenmede ekonomi özellikle öne çıkıyor. Ticaret müşavirliği kurduk. 2002’de 62 adet iken şu anda 160’a ulaştı. 2002’de 84, şu an 238 müşavir görev yapıyor. Böyle bir tablo içinde hükümetini bu aktif politikaları çerçevesinde başta DEİK olmak üzere uluslararası iş kuruluşlarımız dünyayı karış karış dolaştılar. DEİK’in iş konseyi sayısının 109’a ulaştığını öğrendim. 2012 yılı ihracatımız aralık hariç 139 milyar dolara ulaşmış durumda. Müteahhitlik hizmetlerinde Çin’den sonra 2’nci sıradayız. Küresel finans krizinde gösterdiğimiz performans ile tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken bir ülke konumundayız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir