Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğandan önemli açıklamalar
Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletişlmiş İl Başkanları toplantısında konuştu...

 

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün yakın tarihimizin en acı hadiselerinden birinin yıl dönümünü idrak ediyoruz. 11 Temmuz 1995'de Srebrenitza'da 10 binden fazla masum insanlık dışı yöntemlerle katledildiler. Katliam Avrupa'nın ortasında gerçekleşmiştir. Katliamın geldiği bilindiği halde Avrupa seyretti. Oradaki katliama seyirci kalanların üzerine yüzyıllarca silinmeyecek bir leke bırakmıştır.

TOKİ'nin teslim ettiği 415 bin konut CHP Genel Başkanı'nın muhayyilesine sığmaz. TOKİ, yurt yapsın diyor. TOKİ zaten Türkiye'nin dört bir tarafında yurt inşa ediyor. Bunları görmüyor, görmezden geliyor, çapı bu çünkü. TOKİ'nin konutlarında sadece AK Partililer oturmuyor, CHP'liler, MHP'liler de oturuyor.

Uçağımızla irtibatımız kesildiği andan itibaren Genelkurmay Başkanlığımız gerekli araştırmayı yaptı, açıklamaları yaptık. Uçağımız uluslarası hava sahasında, Suriye'den 13 mil uzakta vurulmuştur. 8.5 mile düşmüştür. Uçağımıza herhangi bir uyarı yapılmamıştır. Parçalar çıkarıldıktan sonra füze ile mi uçaksavarla mı düşürüldüğü ortaya konulacak. Suriye'nin 5 helikopteri hava sahamıza girdi, Ruslar 15 uçaklık bir filo ile hava sahamıza girdi. Uyarıldı ve daha sonra özür dilediler.

Türkiye'de son derece ibretlik bir kampanya yürütülüyor. Milletimin bu kampanyaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Art niyetli bir Amerikan gazetesi uçağımızın Suriye karasularında vurulduğunu açıkladı. Pentagon'dan bir yetkili dediler. Bu ismi açıkla, açıklamazsan namertsin dedim. Niye isimlerini vermiyorsun, yalan üzerine geçiniyorlar. Burada vahim olan Türkiye'den bazı medya grupları ve CHP, Türkiye'nin yöneticilerine inanmıyor, ABD'nin tamamen yalan haber yayınlayan gazetesine inanıyorlar. Beşşar Esed, düşürülen uçakla ilgili konuşma ihtiyacı hissetmiyor çünkü Kılıçdaroğlu daha çok savunuyor. CHP, milli bir duruş sergilemiyor. Amerikan gazetesi orada seçimlerde mevcut iktidarı sıkıştırmak istiyor. Biz uygulanmak istenen bu senaryonun farkındayız. Benzeri senaryoları Türkiye'deki temsilciler vasıtasıyla böyle uyguladılar ama def edildi. Biz bu senaryoları geçmişte alt üst ettik, yarın da edeceğiz. Türkiye üzerinde operasyon gerçekleştirmesine izin vermeyiz. Hiç kimsenin Türkiye aleyhine senaryolar uygulamasına izin vermeyiz. Siyaset cephesinde kimin, kimin adına konuştuğunun bilinmesini isteriz. CHP Genel Başkanı'nın tavrı gayri milli bir tavırdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir