Başbakan Erdoğan: ' TİB'i kaldırcağız'

Başbakan Erdoğan:  TİBi kaldırcağız
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık sürecinin ardından gündeme oturan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile ilgili çalışmaların olduğunu belirtti

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık sürecinin ardından gündeme oturan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile ilgili çalışmaların olduğunu belirterek, “Belki de kaldırırız. Böyle bir TİB olamaz. Zaten MİT bu işi yapıyor. Benim kanaatim, TİB’i kurumsal olarak MİT’e devretmek yönünde” dedi.

12. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12. mitingi için gittiği Ordu’dan dönüş yolunda Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci başta olmak üzere İsrail’in Gazze’ye saldırıları, IŞİD tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosluğu personellerinin durumu, paralel yapıyla mücadele ve HSYK seçimlerine ilişkin medya kuruluşlarının temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde düzenlediği mitinglerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Meydanların dili, seçmenlerin çoktan tercihini yaptığını gösteriyor. Kamuoyu araştırmaları da bunu doğruluyor. Yaptırdığımız araştırmalarda, bana oy vereceklerin oranı yüzde 55-56 çıkıyor” dedi.

“Meydanlara diri, inanmış kitleler görüyorum” diyen Erdoğan, “Mevsim koşullarına ve Ramazan’a rağmen. Bugüne kadar 12 il ve 4 ilçede miting yaptık. Kampanya sonuna kadar 30 büyükşehirin hepsine gitmiş olacağız. Diğer adaylar kampanya yapmıyor. ‘Bayramdan sonra meydanlara çıkacağız’ diyorlar. İyi ama bayramdan sonra seçime kadar 8-9 gün kalmış olacak” şeklinde konuştu.

“TİB’İ KALDIRIYORUZ”

Başbakan Erdoğan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile de ilgili bir çalışmalarının olduğunu vurguladı. 17 Aralık sürecinin ardından tartışmaları da beraberinde getiren TİB ile ilgili, “Belki de kaldırırız” ifadesini kullanan Erdoğan, “Böyle bir TİB olamaz. Zaten MİT bu işi yapıyor. Benim kanaatim, TİB’i kurumsal olarak MİT’e devretmek yönünde” şeklinde konuştu. 

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir