Başbakan Erdoğan: Tarafsız olmayacağım

Başbakan Erdoğan: Tarafsız olmayacağım
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Eğer bu kardeşiniz seçilirse tarafsız Cumhurbaşkanı olmayacak' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilirse tarafsız olmayacağını belirterek, "Milletin tarafında olan bir cumhurbaşkanı olacağım” dedi.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, muhalefetin cumhurbaşkanının siyaset dışı olması yönündeki talebini eleştirdi. Erdoğan, "Siyaset üstü, siyasetin dışından adeta bir saksı seçmenin derdindeler. Tarafsız olmayacağım, milletin tarafında olan bir cumhurbaşkanı olacağım. Türkiye’nin ve demokrasinin de ihtiyacı budur" diye konuştu.

Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile başbakanın Türkiye’yi şaha kaldıracağını söyleyen Erdoğan, seçildiği taktirde her meseleyle ilgileneceğini yineledi. Erdoğan, "Devletin başı olarak gerektiğinde Doğu Anadolu’nun bir köyündeki su meselesiyle de ilgilenecek, çözüm süreciyle de, paralel yapıyla mücadelede de yer alacak" ifadelerini kullandı.

"27 Nisan bildirisini geldiği yere gönderdik"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "2007 yılında CHP ve zihniyeti tarafından önümüze çıkarılan engellerin hiçbirine geçit vermedik. 27 Nisan bildirisini geldiği yere geri gönderdik" dedi.

Partisinin Grup Toplantısında konuşan Erdoğan, 1 Temmuz’da gerçekleştirilen toplantıyla AK Parti grubu olarak Cumhurbaşkanı adayını kamuoyunu duyurulduğunu hatırlatarak, “AK Parti grubunda bulunan tüm milletvekili arkadaşlarıma şahsımı Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanlığına aday göstermeleri sebebiyle teşekkür ediyorum. Adaylığını açıklanmasının ardından seçim kampanyalarına başladıklarını dile getiren Erdoğan, 10 Ağustos tarihine kadar 32 ili ziyaret edeceğini ve miting yapacağını kaydetti. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk mitingini gerçekleştirdiği Samsun ve ardından gerçekleştirdiği Erzurum ziyaretlerini anlatarak, cuma günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantıyla cumhurbaşkanlığı seçimi vizyon belgesini kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı makamına bu göreve nasıl baktığımızı, halkın cumhurbaşkanını seçmesinin ne manaya geldiğini, cumhurbaşkanı seçilirsek nasıl bir istikamet, nasıl bir vizyon izleyeceğimizi inşallah bu belgeyle kamuoyu ile paylaşmış olacağız. Her seçim öncesinde olduğu gibi 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde de izleyeceğimiz yol haritasını kamuoyu duyuruyor, yapacaklarımızı milletimiz ile paylaşıyor, bunu da cesaretle yazıya döküp kalıcı, bağlayıcı bir belge haline getiriyoruz. Kullanacağımız materyalleri, sloganları, kampanya araçlarını da duyuracak ve artık o tarihten itibaren de daha yoğun bir şekilde alanlarda olacağız ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir