BAŞBAKAN ERDOĞAN: “SAMSUN'DAN YENİ BİR TARİHİ YOLCULUĞA ÇIKIYORUZ”

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “SAMSUNDAN YENİ BİR TARİHİ YOLCULUĞA ÇIKIYORUZ”
AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’dan yeni bir tarihi yolculuğa çıktıklarını söyledi.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde ilk mitingini yapmak üzere Samsun’a geldi. Erdoğan, Çankaya yürüyüşü için ilk mitingini Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı Samsun'da yapıyor.
Başbakan Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran 10 binlere hitap ediyor. Yağmur altında halka hitap eden Erdoğan, “Bugün Samsun’dan yeni bir tarihi yolculuğa çıkıyoruz. Büyük başlangıçların şehri Samsun’dan biz de yeni ve büyük bir başlangıcın ilk adımını atıyoruz. Bundan 95 yıl önce 1919’da Gazi Mustafa Kemal Samsun’a ulaştı. Samsun’dan İstiklal Savaşı’nın ilk adımını attı. 95 yıl önce olduğu gibi bugün de Samsun’dan ‘bismillah’ diyoruz. Allah yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Samsun’dan çıktığımız bu yolculuk ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olsun. İlk kez millet cumhurbaşkanını, başkanını, devlet başkanını, başkomutanını, yani Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nı 10 Ağustos’ta sizler belirleyeceksiniz” dedi.
2007 yılında 367 ile önlerini kesmeye çalıştıklarını belirten Erdoğan, “Bu hukuksuzluk, bu zorbalık karşısında boynumuzu eğmedik. Milletin emanetini orada zorbalara, hukuksuzlara, zorbalara gasp ettirmedik. Hemen erken seçim kararı aldık. Kararı millet versin dedik. Türkiye’yi 22 Temmuz 2007’de genel seçimlere taşıdık. 2002'de milletimiz bize yüzde 34 oy vermişti. 2007'de milletimiz bize daha güçlü sahip çıktı yüzde 47 oranında oy verdi. Hukuksuzluk yapanlar, 22 Temmuz 2007’de milletten gereken cevabı aldılar. Bu arada hemen anayasa değişikliğine gittik. 21 Ekim anayasa değişikliği milletin takdirine sunuldu. O anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanını halk seçecek dedik. Bunu sizin takdirine sunduk. Siz de yüzde 69 (yüzde 59) oranında evet dediniz. O anayasa değişikliğini kabul ettiniz. Türkiye yeni bir dönem başlattı. İşte 10 Ağustos’ta bu seçim başlayacak. Artık vekiller cumhurbaşkanını seçmeyecek, asıllar seçecek. Devletin başını, başkanını, başkomutanı yani Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nı sizler belirleyeceksiniz” diye konuştu.

basbakan-erdogan-“samsundan-yeni-bir-tarihi-yolculuga-cikiyoruz”-(2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir