Başbakan Erdoğan: 'Dünya susmaya devam ediyor'

Başbakan Erdoğan: Dünya susmaya devam ediyor
Erdoğan, Gazze’yi yerle bir eden İsrail’in bir devlet terörü uyguladığını, dünyanın da susmaya devam ettiğini söyledi

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Gazze’yi yerle bir eden İsrail’in bir devlet terörü uyguladığını, dünyanın da susmaya devam ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, “Çocukları katledenler ve bu katliama sessiz kalanlar bunun bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir” dedi. Erdoğan, Filistin’de katliamlar sürdükçe, çocuklar öldürüldükçe Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, partililerine ’tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Erdoğan, “Kendi seçmenine ’Adam gibi, tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ diyen CHP Genel Müdürü, bir de utanmadan bize diktatör yakıştırması yapıyor” diye konuştu.

Her aileye 154 bin 450 lira

Başbakan Erdoğan, Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden ailelere yapılacak yardımlara ilişkin, "Nakit yardım hesaplarında toplanan 46,5 milyon lirayı, hayatını kaybeden 301 işçimizin ailelerine 154 bin 450’şer lira olarak paylaştırıyoruz. Yani yakınlarını kaybeden her bir aileye 154 bin 450 lira ödeme yapacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "AK Parti grubumuz TBMM’de yaz sıcağına aldırmadan, tatil rehavetine girmeden hatta Ramazan ayı ve orucun tatlı meşakkatini de omuzlayarak tam kadro olarak çalışmalarını sürdürüyor. Açıkçası 3 Kasım 2002’den itibaren TBMM çalışmalarına ayrı bir soluk getirmiş bulunuyoruz. TBMM’nin üzerine çökmüş rehavet ve atalet bulutlarını hamdolsun dağıttık. 12 yıl boyunca Meclis’i en verimli şekilde çalıştırmanın gayreti içerisinde olduk. Bizden önce bazen aylarca Bakanlar Kurulu’nun toplanamadığı oluyordu. Başbakan ve Bakanlar dahi düzenli olarak bir araya gelip ülkenin sorunlarını istişare edemiyor, sorunlara çözüm üretemiyordu. Hükümet görevini devraldığımız günden bugüne birkaç zorunlu istisna dışında her iki haftada bir Bakanlar Kurulumuzu düzenli topladık, düzenli olarak çalıştırdık. Hükümette yani icra makamında bunu yaparken AK Parti grubu olarak TBMM’yi çok verimli şekilde çalıştırdık. Aciliyet arzeden tasarı ve teklifleri bitirmeden, milletimizin acil olarak beklediği yasaları çıkarmadan Meclisi tatile çıkarmadık. Geçen hafta 10 Temmuz’da Terörün Sonlandırılması ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanunu çıkararak çözüm süreci yolunda ileri bir safhaya geçtik. Bugün de komisyondan geçen çeşitli kanunlarda değişiklik yapılması dair kanun tasarısı Genel Kurulda görüşülmeye başlanıyor. Bu hafta ve önümüzdeki hafta yoğun şekilde çalışarak Ramazan bayramı öncesinde bu kanun tasarısını çıkaracak, ardından da Meclis’i tatile sokmuş olacağız. Bu tasarının en önemli düzenlemelerinden biri Soma’da hayatını kaybeden 301 madencimizin yakınları için getirilen düzenlemedir. Soma’da elim maden kazasının ardından devletimiz bütün imkanlarını seferber etti. Milletimiz de gerçekten örnek bir dayanışma sergiledi. Şu an itibarıyla hayatının kaybeden 301 madencimizden 234 yakınını aylık bağlama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından gerçekleştirilmiş durumda. 67 şehit madencimizin yakınları mevcut yasadan dolayı bu haktan istifade edemiyordu. Şimdi görüşeceğimiz kanun değişikliğiyle 67 madencimizin yakınlarına da aylık bağlama imkanı getiriyoruz. Ayrıca bu tasarıyla Soma’da hayatını kaybeden madenci şehitlerimizin sosyal güvenlik kurumuna olan her türlü borçlarını siliyoruz. Ölüm aylığı için gerekli olan 5 yıl sigortalılık ve 900 gün prim ödeme şartını kaldırıyoruz. Aylık bağlanacak olan anne ve babalar için muhtaçlık kriterini de kaldırıyoruz. Şehit madencilerimizin bir yakınının kamuda istihdamını sağlıyoruz. Bütün bunların yanında kazanın meydana geldiği Eynez İşletmesi’nde şehit olan 301 madencimizin 630 yakınına ve halen o işletmenin sigortalısı olan 2 bin 640 madencimize 6 ay boyunca son aldıkları net ücretleri kadar ücret bu hafta içinde İŞKUR tarafından ödenmeye başlanıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel