Başbakan Erdoğan: 'Bunun hakkı idamdır'

Başbakan Erdoğan: Bunun hakkı idamdır
Erdoğan, son dönemde işlenen çocuk cinayetleriyle yeniden gündeme gelen idam cezasıyla ilgili konuştu

Başbakan Erdoğan, ’idamın geri gelmesi’ ile ilgili, "Çalışmamız var, şu an da yargıyla ilgili Adalet Bakanlığımızın yürütmekte olduğu bir çalışma var. Yani bu olaylar gerçekten idamlık olaylar. Ama idam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında arkadaşlara benim de talimatım var" dedi.

Başbakan Erdoğan, konutunun yanındaki Aksa Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündemi ilişkin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dün gerçekleştirdiği görüşmenin sorulması üzerine, "İstişarelerimiz tabii ki devam ediyor. Bugün biliyorsunuz MKYK toplantısı var, orada da değerlendirmelerimizi yapacağız ve bu değerlendirmelerin yanında şu anda bizim kendi bünyemizdeki çalışmalarımız bitti. Ama bir de Türkiye genelinde bir kamuoyu araştırması ayrıca yapıyoruz. Bunların neticelerini de alacağız. Bu neticeleri aldıktan sonra da İnşallah partimiz kendi adayını açıklayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün ’Aslında hangimizin olacağını ikimiz karar verecektik ama sayın Başbakan istişareye ihtiyaç duydu’ açıklamalarının hatırlatılması ve Cumhurbaşkanı Gül’ün istişarelerden rahatsız olup olmadığının sorulması üzerine ise Başbakan Erdoğan, "Asla, asla, bugüne kadar ne aramızda olmuştur ne bizim kendi aramızda, partimizi birlikte kurduğumuzdan bu yana istişare mantığımızda böyle bir şey söz konusu değildir. Biz her şeyi olgunlaştırırız. Ondan sonra da eğer yetkili merciler biz isek yetkili olarak birlikte karar veririz. Ama şu anda tabi bu kendi aramızda idari konuda bir şey değil. Partinin kendi bünyesinde alacağı karar ayrı ama bir de yıllar yılı beraber aynı idealleri gönül vermiş insanlar olarak da ülkemizin geleceği için böyle bir kararı vermede bunu birlikte olgunlaştırırız" diye karşılık verdi.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayının Mayıs ayında açıklanıp açıklanmayacağını sorulması üzerine ise, "İnşallah" diye cevap verdi.

İDAM GERİ GELEBİLİR Mİ?

Adana’da bir kız çocuğunun öldürülmesinin ardından ’idam cezasının tekrar getirilmesine yönelik’ hükümetin bir çalışmasın olup olmadığının sorulması üzerine Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

"Çalışmamız var, şu an da yargıyla ilgili Adalet Bakanlığımızın yürütmekte olduğu bir çalışma var. Yani bu olaylar gerçekten idamlık olaylar. Ama idam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında arkadaşlara benim de talimatım var. Ülkemizde bu Avrupa Birliği süreci ile ilgili olarak idamının kaldırılması nedeniyle bizim bir sıkıntımız var. Ama bu sıkıntının yerine yani ağırlaştırılmış müebbede kadar düşünülecek bir süreçtir bu. Çünkü bu tür ölümler karşısında duyarsız olmak mümkün değil. Onun için arkadaşlarımız çalışıyorlar, idam malum sebeplerle ülkemizde yok ama bu olmasa dahi ağırlaştırılmış müebbet hapis bizim gündemimizdedir."

Bir gazetecinin "Eğer idam cezası olmazsa hadım etme olabilir mi?" sorusuna ise Başbakan Erdoğan, "Orayı karıştırmayın" cevabını verdi. Çalışmalarının ağırlaştırılmış müebbet olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, bunun üzerine çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Kanaat olarak söylüyorum, eğer bizim Avrupa Birliği ile ilgili idamların kaldırılması konusu olmamış olsa bu işin hakkı idamdır. Bunun olmadığı yerde de ağırlaştırılmış müebbet hapistir" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir