Başbakan Davutoğlu ‘ambulans gelmiyor’ yalanlarını tek tek çürüttü

Başbakan Davutoğlu ‘ambulans gelmiyor’ yalanlarını tek tek çürüttü
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cizre’de yaralılar olduğu ve bu kişilere ambulans gönderilmediği iddialarını yalanladı. Bölgeye sevk edilen ambulanslara ateş açıldığını, önlem alınarak bir daha gidildiğinde ise

hiç bir yaralının ambulanslara getirilmediğini açıkladı.

AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Başbakan Davutoğlu, parlamenter sistemi eleştirdi, ‘muhalefet neden karşı olduğunu anlatsın” dedi. Davutoğlu, “Kimse bu sistemi bize çok iyi işleyen bir sistem gibi pazarlamasın. Başkanlık sistemini biz savunuyoruz. Onlar da niçin karşı çıktıklarını anlatsın ve sonuçta en doğru anayasayı yapalım” diye konuştu. Yeni anayasa üzerinden Cumhurbaşkanının hedef alınmasına da tepki gösteren Davutoğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak olan bir anayasa çalışması için Cumhurbaşkanımızı hedef almak, Cumhurbaşkanımıza hakaretler yöneltmek, Cumhurbaşkanımızı bu tartışmanın merkezine yerleştirip bu tartışmayı şahsileşen bir tartışma haline dönüştürmeye çaba sarf etmek, anayasa yapım sürecine ihanettir. Cumhurbaşkanımız defalarca söylediler, bu mesele hiçbirimizin şahsi meselesi değildir. Bu süreci siyasi polemiklerden uzak tutmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“CİZRE’DE YARALILAR VAR” İDDİALARI

Başbakan, “Cizre’de yaralılara ambulans gönderilmediği” iddialarını da tek tek çürüttü. Davutoğlu, “Cizre’de sözü edilen yaralılarla ilgili olarak takipçisi olduk, gece yarasına kadar takip ettik. Her türlü çalışmayı yürüttük. Bu olayda sözü edilen bölgede görevlilerimize ateş açıyorlar. Cizre’de ambulanslara ateş açılması sonrası mümkün olmadı ulaşmak. Şırnak Valiliği 10 ambulans ve 30 personel gönderdi, bölgeye yaklaştı ama gelen kimse olmadı. Ambulanslara roketlerle saldırı yapıldı. Bir takım iftiralarla Türkiye’yi lekelemeye çalışanlara sesleniyorum; nerede bu yaralılar? Kim olursa olsun yaralı olduğu anda ona ulaşmaya çalışıyoruz. Sabah 07.21 ile 15.30 arasında tüm önlemler alınmasına rağmen yaralıların tahliyesi için yaralılar çıkmadılar. Belki de orada hiç yaralı yok. Yaralılardan hiçbir ses seda çıkmadı” dedi.

Davutoğlu, terörist cenazelerinin ailelerine teslim edilmediği iddiasının da yalan olduğunu, morga konulan cenazelerin, terör örgütünce tehdit edilen aileler tarafından alınmadığını söyledi. Başbakan, kendilerinin de bu oyunu bozmak için cenazeleri 3 günün ardından defnettiklerini, bu yeri de ailelere bildirdiklerini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir