Başbağlar katliamının çocuk tanığı, milletvekili adayı oldu

Başbağlar katliamının çocuk tanığı, milletvekili adayı oldu
Başbağlar katliamının canlı tanığı Muharrem Baltacı, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı oldu. Yaşanan katliamda ailesinden 13 kişiyi kaybeden Baltacı, "Yeminim var. Bir daha Başbağlar ve Madımak yaşanmayacak" dedi.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesindeki Başbağlar köyünde 1993 yılında PKK tarafından düzenlenen ve 33 sivilin hayatını kaybettiği saldırıdan canlı kurtulan Muharrem Baltacı, AK Parti İstanbul 2. Bölge'den milletvekili adayı oldu. 12 yaşındayken yaşadığı acı olayı dün gibi hatırladığını söyleyen Baltacı, o günleri gazetecilere anlattı.

1993 yılının Türkiye’nin karanlık yılı olduğunu söyleyen Baltacı, "1993 yılında 2 Temmuz’da Madımak katliamı yapıldı. 5 Temmuz’da Başbağlar yaşandı. İstanbul’da yaşıyorduk. 4 Temmuz’da yola çıkmıştık. 5 Temmuz’da Başbağlar'daydım. 5 Temmuz günü akşamında, akşam ezanında 100 kişilik grup, insanlar camiye giderken saldırdı. Planlanmış bir olaydı. Çünkü Başbağlar yıllar öncesinde Ermeni okuluna bal yolluyordu. Ermeni okulundan da Başbağlar’daki köy okuluna giysi geliyordu. Köyümün saldırıya uğramasının yegane sebebi budur. Ailelerimizin kimi camiye gidiyordu, kimi evindeydi. Yatalak olanları sürükleyerek götürdüler. Madımak'ı kim yaptıysa Başbağlar'ı da o yaptı" diye konuştu.

Katliamda ailesinden 13 kişiyi kaybettiğini söyleyen Baltacı, "Amcam, dedem, dayım, yeğenim, yengem, Almanya’dan gelen akrabam hayatını kaybetti. Çocukları ve kadınları köyün bir tarafına topladılar. Hasta, yatalak olanları sürükleyerek götürüp yaktılar. Bu soykırımdır, incelenmesi gereken bir katliamdır. 210 hane yakıldı. Bin 500 hayvan yakıldı. Başbağlar dosyamızın üstü bir şekilde kapatıldı" şeklinde konuştu.

Vekil adaylığıyla ilgili bir yemini olduğunu söyleyen Muharrem Baltacı, "Yeminim var. Bir daha ne Madımak ne de Başbağlar yaşanmayacak. Allah nasip ederse, bu memleketi karıştırmak isteyenlere fırsat verdirmeyeceğiz. Bu anlamda yeminimiz var. Allah nasip ederse bu niyetlerimizle devam edeceğiz. Rabbim bize fırsat versin. Kötüye ve şere fırsat verdirmesin" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir