Barutçu, “Gençlikte maneviyat eksikliği var”

Barutçu, “Gençlikte maneviyat eksikliği var”
Çarşamba Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba Başkanı Mustafa Barutçu İlçede bir dizi ziyaretler gerçekleştirdikten sonra gazetemizi de ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu. Barutçu, “Değişen dünyamızda gençliğin en büyük problemi maneviyat eksikliği”

 

Değişen dünyamız içinde tüm ülke gençliğinin büyük değişim yaşadığı ve bunun yanında çok farklı ve geçmişi aratan gelişmelerin yaşandığını belirten Anadolu Gençlik Derneği, İlçe de de gençlerin sorun ve problemleri ile çözüm yolları adına bir dizi çalışmalar başlattılar. Çarşamba Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Mustafa Barutçu, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Milli Eğitim Müdürü İsa Uysal, İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Özdemir ve ilçede gençlik çalışmalarında önderlik yapacak isimlerle görüştü.

Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba Şube Başkanı Mustafa Barutçu ziyaretlerde İlçemizde ki gençliğin en büyük sorununun diziler, internet ve toplum düzenini dejenere eden programlar olduğunu dile getirerek, bu dejenerasyonun önüne geçebilme adına mutlaka ilçe genelinde Diyanet, Milli Eğitim, Kamu Kurum ve Kuruluşlarla birlikte çeşitli aktiviteler ve etkinlikler düzenleyerek gençliğin bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.  Bu çalışmalar içinde Kaymakamlık ve Belediyenin önderlik yaparak katkılarının üst seviyede olması gerektiğini de belirten Barutçu, “Gelecek nesillerimizin geçmişini unutmadan örf adet gelenek ve göreneklerinin yanı sıra İslami değerlerinin de dejenere edilmeden ve bilinçli şekilde eğitilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu ziyaretleri sonrasında Haber Expres Gazetesini de ziyaret eden Barutçu, ziyarette Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’ den de habercilik ve medya yönünden nasıl çalışmalar yapabileceğimizi ve yanında bu yönde bilgi ve gazete olarak destek verilmesini istedi.  Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba şube Başkanı Mustafa Barutçu gazetemizde yaptığı görüşmesinde yaptığı açıklamasında şunları dile getirdi. Barutçu, Gençlerimizin son dönemde gördüğümüz en büyük eksikliği maneviyat eksikliğidir diyerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba şube Başkanı Mustafa Barutçu, “Gençlerimizin  ahlaki ve manevi eksikliklerinin giderilmesi adına başlatmayı düşündüğümüz çalışmalarımız arasında erkeklere yönelik şiir, masa tenisi, futbol turnuvaları gibi turnuvalar düzenleyerek erkekleri ve özellikle gelecek genç nesilleri televizyon ve internet ortamından biraz daha uzak tutmak ve bilinçli ve bilgili genç bir nesil yetiştirmektir. Anneler özellikle evlerde dizilere, kadın programlarına yarışmalara öylesine kendilerini kaptırıyorlar ki; çocuklarını yanlarından bu nedenle uzaklaştırıyorlar. Aslında tam tersine çocuklarına o dizilerden ve programlardan daha fazla yaklaşarak onların gelişimini düzgün ve bilgili bilinçli şekilde yetişmesini sağlamalıdırlar. Biz bunları sonlandırma adına çalışmalar başlatmayı hedefliyoruz. Bu nedenle yaptığımız görüşmelerimizi tutanak altına aldık ve en kısa sürede neler yapabiliriz diyerek bir program ve etkinlikler programı yaparak en kısa sürede bu çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.

Ziyaretin sonunda daha da dikkat çekici bir örnek veren barutçu Türkiye’de çekilen ve yayımlanan ve daha sonra özellikle arap ülkelerinde bu dizilerin yayınlanmasının başlamasından sonra Medine ‘de 800 ailenin boşanma davası açtığını belirterek şöyle devam etti. Arap Ülkeleri bizim dizilerimizi severek izliyorlar. Mesela Aşkı Memnu, Fatmagül’ün suçu ne,  Muhteşem Yüzyıl gibi gerçek dünyadan kopuk ve sadece hayal dünyasını canlandıran ve gelecek nesillerin beyinlerini olumsuz yönde etkileyen filmler ile bulandırdıklarını ve bunların acil olarak önüne geçilmesi gerektiğini yoksa ülkemizle birlikte dünyanın çoğu ülkelerinde ailelerin çatısının yıkılmaya başlayarak ahlaki ve maneviyatı bozulmuş nesillerin yetişeceğini görülmektedir” şeklinde dikkat çeken ve endişe dolu sözlerle ziyaretini tamamladı.

Ziyarette Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri müdürü Erol Şeker’de ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek İlçemizde ki tek ve günlük gazetesi olarak her türlü ilçemize ve gelecek nesillerimize yararlı olacak her projeye katkılarının olacağını ve destekleyeceğini belirtti.

Haber – Foto: Nurhan Güzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber