BANKALARDAN VATANDAŞA KÖTÜ HABER

BANKALARDAN VATANDAŞA KÖTÜ HABER
MB anketine göre bankalar yılın 3. çeyreğinde işletmelere kullandırılan kredilerde standartı gevşetecek, vatandaşa ise daha sıkı davranacak.

Merkez Bankası'nın Banka Kredileri Eğilim Anketi'ne göre, Nisan-Haziran 2014 döneminde bankaların genel olarak işletmelere kullandırılan kredilere uygulanan standartları gevşettiği belirtildi.

 Bireysel kredilere uygulanan standartlar, konut kredilerinde temelde aynı bırakılırken, taşıt kredileri ve diğer bireysel kredilerde sıkılaştırıldı.

 2014 yılının üçüncü çeyreği için beklenti, işletmelere kullandırılan kredilerde standartların gevşetileceği, bireysel kredilerde ise sıkılaştırılacağı yönünde gerçekleşti.

 İŞLETMELERİN KREDİ TALEBİ ARTTI

 Kredi talebi açısından bakıldığında, işletmelerin kredilere olan talebi artarken, konut kredilerine olan talebin gerilediği, taşıt kredileri ile diğer bireysel kredilere olan talebin ise arttığı görüldü.

 Nisan-Haziran 2014 döneminde genel olarak işletmelerin banka kredilerine olan talebi artış gösterdi. Firma ölçeği açısından bakıldığında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin aksine büyük işletmelerin kredi talebinin sınırlı da olsa gerilediği görüldü.

 ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 8,30

 Merkez Bankası'nın açıkladığı Temmuz 2014 Beklenti Anketi'nde ise cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 8,29 iken bu anket döneminde yüzde 8,30'a yükseldi.

 Yıl sonu dolar/TL beklentisi 2,18'e çıkarken 2014 yılı büyüme beklentisi yüzde 3,4'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir