“BALKANLARDA TÜRK VE MÜSLÜMAN OLMAK” KONFERANSI

“BALKANLARDA TÜRK VE MÜSLÜMAN OLMAK” KONFERANSI
Samsun Türk Ocağı’nın geleneksel hafta sonu konferansında bu hafta Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, “Balkanlarda Türk ve Müslüman Olmak” hakkında konferans verdi.

Samsun Türk Ocakları Dr. Fethi Tevetoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Çağlayan, Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden faciası ve Konya’nın Akşehir ilçesinden elma toplamak üzere Isparta’nın Gelendost ilçesine işçi götüren minibüste hayatını kaybedenlere rahmet dilerken, Türkiye’de insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini ve bu tür vakaların tekrarının yaşanmaması için yetkili makamların daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

“EYLEMLERE PARAYLA KATILAN İNSANLAR VAR”
Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş ise konuşmasında, “Balkanlarda yaşayan vatandaşlar toplantılarda, ‘Sınır Balkanlarda, emanete ihanet etmedik. Balkanlarda Türklük adına nöbet tutuyoruz. Anavatanda huzursuzluk olunca, gözyaşı döküyoruz. Son Türklük bugün, ebediyen Türk kalacağız. Türkler öldürülebilir ama Türkler yenilmez. Türk’tür özümüz, budur son sözümüz. Ne mutlu Türküm diyene’ şeklinde sözler söylüyorlar. Bugün Türkiye’de televizyonlardan seyrettiğiniz olaylar Türkiye’de iç kavgayı oluşturmaktır. Bu bir senaryodur. Bugün oradaki bütün eylemler kurmalı saat gibi eylemlere parayla katılan insanlardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir