Balıkta belirsiz bekleyiş!

Balıkta belirsiz bekleyiş!
Av yasağının kaldırılmasına az bir süre kala Çarşambalı balıkçılar, yeni sezonda denizlerde balığın ne derece bollukta olacağının belli olmadığını belirttiler

Ülke genelindeki denizlerde 12 metrenin üzerindeki teknelerin balık avlamasının nisan ayı itibariyle yasaklanmasının ardından teknelerini limana bağlayan balıkçılar, Karadeniz’de 1 Eylül’de başlayacak yeni balık avı sezonu öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Yasak sebebiyle yazın pek balığın olmadığını söyleyen balıkçı Kenan Aydın,“Dört gözle sezonu bekliyoruz. 9. Ayın 1’i sezon başlangıcı, martın sonuna kadar devam eder. Ama bu sene balığın da olup olmayacağı pek belli değil.” dedi.

Balığın yazın da kışın da tüketilmesini söyleyen Aydın, “Balık besin değeri en yüksek ürünlerden birisidir. Bazı deniz olmayan Avrupa ülkeleri bile bizden daha fazla balık yerler. Örneğin somon balığının besin değeri çok yüksektir. Sindirimi kolay, protein açısından zengin bir üründür. Nasıl tüketmemiz gerekiyor derseniz bazı balıklar asitlidir. Örneğin palamut ve istavritle beraber eğer ayran, yoğurt ve peynir tüketirseniz zehirler. Ama taze balıkla tüketebilirsiniz.” dedi.

Her şeye zam gelmesiyle beraber, yazın da balık yasağının olmasıyla balık fiyatlarının etkilendiğini söyleyen Kenan Aydın şöyle devam etti: “Haliyle her şey pahalı olduğu için bizim de fiyatlarımız arttı. Somon 125 TL, çupra 200 TL, mezgit 100 TL, tatlı su balıkları 80 TL bu şekilde gidiyor.”

HABER:İsmail TEMİZ - Ünal DALDAL

img-0486.jpgimg-0487.jpgimg-0484.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber