BALIKÇILARDAN ERTELEME TALEBİ

BALIKÇILARDAN ERTELEME TALEBİ
Samsun Canik Balıkçı Barınağı’ndaki kulübelerin yıkılmasına karşın balıkçılar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne giderek yıkımın Ramazan ayından sonraya bırakılmasını talep ettiler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında düzenlenen “Canik Balıkçı Karasal Alan Düzenleme Protokolü” çerçevesinde Canik ilçesinde bulunan 138 adet balıkçı kulübesinin yıkım kararı alınmış, dün yapılması planlanan yıkım, balıkçıların talebi üzerine 10 gün ertelenmişti. 
Balıkçılar bugün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne giderek yıkımın Ramazan ayından sonraya ertelenmesini istediler. Yaklaşık 50 kişilik balıkçı grubu sabah saatlerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Dr. Habip Muruz’un yanına gitti. Balıkçılar adına Habip Muruz ile konuşan Hakan Sezgin, “Biz buraya protokolü öğrenmeye geldik. Siz istediğiniz şekilde balıkçıları toplar bilgilendirirdiniz. Ama buradaki plan ve proje değişikliği ile ilgili bizi bilgilendirmediniz. Balıkçının ekmeği elinden gidiyor. 10 gün sonra kulübeler yıkılacak. Balık sezonu açılıyor. Balıkçı arkadaşlarımız ağlarını nasıl tamir edecekler. Ramazan ayında ve bu güneşin altında bunları nasıl yapacaklar? 14 Temmuz tarihinde kulübeler yıkılacak. Bu tarihten sonra bu adamlar açıkta mı kalacak? Bizim sizden isteğimiz, balıkçılarımızın mübarek Ramazan ayında mağdur olmaması için kulübelerin yıkımı Ramazan ayından sonraya bırakılmasıdır” dedi.

KULÜBELER KIYI KANUNU’NA AYKIRI
Balıkçıların talebini yetkililerle görüşeceğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Dr. Habip Muruz, “Balıkçı barınakları üzerindeki üst yapılar bizim İl Müdürlüğü’nün devraldığı Ağustos 2012 yılından bu yana Hazine’nindir. Canik Balıkçı Barınağı, balıkçı teknelerinin barınma yeridir. Balıkçı barınakları insanların barınma yeri değildir. Balıkçı barınağı üzerinde tanımlanması yapılması gereken üst tanımlamalar yapılmıştır. Bugünkü yapılan betonarme yapı Kıyı Kanunu’a aykırıdır. 2012 yılından beri biz orayı kiralamaya çıkamıyoruz. Milli Emlak Müdürlüğü, 138 adet yapının Kıyı Kanunu’na göre aykırı olması nedeniyle bu hali ile balıkçı barınaklarına kiralanması uygun olmadığını söylüyor. Çözüm oluşturacaksak alışkanlıklarımızı bırakmalıyız. Şu anda gelinen nokta çok amaçlı sosyal bir tesis ile işin içerisine giriliyor. Balıkçı barınakları ile ilgili proje çiziliyor. Projede bireysel konut alanları olmayacak. Yıkımın başlamasıyla birlikte ön tarafında mekansal düzenlemesi yapılacak. Sezon başlayana kadar burayı bitirmeyi amaçlıyoruz. Canik Balıkçı Barınağı içerisindeki 138 adet betonarme yapı yasalara aykırıdır. Dolayısıyla yasalara aykırı bu yapılarla ilgili son çözüm yıkım kararıdır. Yıkılıp yerine idame edilecek projede bizim başvuru noktamız Balıkçı Barınakları Yönetmeliği’dir. Şu anda proje çizim aşamasında olan yapıda uygun olan sosyal alan mevcuttur. Bunun haricinde bireysel konut alanı yasalara aykırı olduğu için olmayacak. Yıkımın Ramazan ayından sonraya bırakma talebinizi de yetkililere ileteceğim” diye konuştu.
Balıkçılar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ndeki görüşmesinin ardından dağılarak akşam saatlerinde siyasi partilerle görüşme yapacaklar.

balikcilardan-erteleme-talebi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel