Balıkçı Barınağı ‘vira’ dedi

Balıkçı Barınağı ‘vira’ dedi
Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ın gayretleri ile Çarşamba Hürriyet Beldesi sahiline yapılması planlanan balıkçı barınağı ile ilgili hazırlıklara Kooperatif kurarak destek sağlayan balıkçılar Kaymakam Yıldız’ı ziyaret etti

 

Geçtiğimiz hafta Ankara’da katıldığı kaymakamlık seminerlerinin ardından Çarşamba’da yapılması planlanan balıkçı barınağı ile ilgili de görüşmelerde bulunan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, görüşmelerin olumlu sonuçlandığını dile getirmişti.

Ulaştırma Bakanlığı Bakan yardımcısı Yahya Baş’tan 2013 yılı yatırım projelerine dahil etme sözü alarak Çarşamba’ya dönen Yıldız Çarşambalı balıkçıların umudu oldu. Balıkçı barınağı ile ilgili olarak Çarşamba’daki balıkçılardan da kooperatif kurmalarını isteyen Yıldız konunun önemine dikkat çekmişti.

Bu konuda çalışmalarına başlayan Balıkçılar Kooperatif konusunda ilk adımlarını attılar. Bir ay içerisinde resmileşecek olan Kooperatif ile alakalı olarak ziyaret ettikleri Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’a işin gidişatı ile ilgili bilgiler verdiler.

Balıkçı barınağının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu dile getiren balıkçılar, Kaymakam Caner Yıldız’dan sektörel balıkçılık yapabilmeleri içinde yardım isteyerek, 25 metrelik trol teknesi alabilmeleri konusunda da yardım istediler. Yıldız’da balıkçıların bu isteğini geri çevirmeyerek barınak kurulduktan sonra balıkçılara kredi bulma sözü verdi.

Kaymakam Caner Yıldız, balıkçılığın bölge ekonomisi için önemli olduğunu dile getirdiği açıklamalarında, “Çarşamba’da tarımsal ekonominin yanına balıkçılığı da ekleyeceğiz. ”dedi. Balıkçıların Kaymakam Caner Yıldız’ı ziyaretleri sırasında hediye olarak yanlarında getirdikleri balıklar ise ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

balikci-barinagi-(2).jpg

balikci-barinagi-(3).jpg

balikci-barinagi-(4).jpg

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber