Bala, "Eski belde yolcu taşımacılığı sorununu çözdük"

Bala, Eski belde yolcu taşımacılığı sorununu çözdük
Çarşamba Şoförler Odası ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği eski Beldelerin yolcu taşımacılığı sorunu çözüldü

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, Büyükşehir yasası ile birlikte  eski belde belediyelerin kapanmasının yanı sıra bazı büyük köy statüsünde yoğun yolcu taşımacılığı yapılan köylerde ki taşıma sorununa kalıcı çözüm bulunduğunu dile getirdi. Başkan Bala gazetemize yaptığı açıklamasında, "30 Mart yerel seçimleri ile birlikte Ağcagüney ve Hürriyet Belde Belediyelerimiz kapatıldı ve burada ki tüm tasarruflar Büyükşehir belediyesi hakimiyetine yani yönetimine geçti. Bu kapatılan iki beldemizde yapılan yolcu taşımacılığı ve taşımacılık yapan minibüsçü esnaflarımız mevcuttu. Yine belde belediyelerinin çalıştırdığı yolcu otobüslerimiz vardı. Bu iki taşımacılık arasında sıkıntılar vardı. Eski belde belediye otobüsçüleri hala yolcu taşımaya devam ediyorlardı. Bu nedenlerle Büyükşehir belediye yetkililerimiz ile ikili diyaloglarımız ve görüşmelerimiz başlamıştı" dedi.

 

Başkan Bala, "Uzun süren bu istişareler sonunda bu bölgelerimizde özelleştirilmeye gidildi. Bu süreçte yaşanan ihale ve özelleştirme süreçlerini tamamı ile orada yolcu taşımacılığı yapan Hürriyet beldesinde yaklaşık 14, Ağcagüney beldemizde de 6 minibüsçü esnaf arkadaşımıza  esnafımıza ihale edilerek hak yerini bulmuş oldu. Bu sözleşmelerle birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs gönderilme sorunu bertaraf edilmiş oldu. Yine Burada Belediye Adına Yolcu Taşımacılığı yapanların da tamamen çekilerek sadece Minibüsçü  esnafımızın 16+1 daha konforlu sayıda minibüslerle yolcu taşımacılığı yapılmasını, o bölgelerde ki vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebileceğimiz güzel hizmetler verebileceğimiz hale getirilecek. Bunun semeresini de önümüzde ki günlerde hep birlikte göreceğiz."

Bu sözleşme ve ihale ile eski belediye otobüsleri ve minibüsçülerimizle aralarında ki bu sürtüşmeyi de sona erdirdik şeklinde konuşan Başkan Bala, "Böylelikle Samsun büyükşehir belediyesi otobüslerinin de buralara girmesini sona erdirmiş olduk. Bu çalışmalarımızı Ağcagüney ve Hürriyet beldelerinin dışında aktif ve yolcu sayısı fazla olan diğer köylerimiz de yeni adı ile mahallerimizde de uygulamaya koymayı hedefliyoruz. Bu köylerimizde mevcut hatlarını Büyükşehire hat olarak verip bu şekilde çalışmalarını resmi olarak taşımacılık yapmalarını sağlayacağız. Bu çalışmalarımız da sürmektedir. Bu çalışmalarımızı Alibeyli, Ahubaba, Temürlü garajlarında yani istikameti gibi istikametlerde hayata geçirmeyi  ve genele yaymayı ve genel olarak mevcut hat sahiplerini kullanarak uygulamayı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Tüm bu çalışmalarımız da Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve Başkan yardımcısı  Sefer Arlı'ya sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere çok yardımcı ve destek oldular" diyerek devam etti.

Musa Bala, "Bu noktada bir hatırlatma yapmayı düşünüyorum. Bu araçlar Ağcagüney ve Hürriyet'ten yolcu alan minibüsçü esnaflarımız  yolcularını Samsun' a değil, Çarşamba'ya eskiden olduğu gibi taşımacılığını yapacaklar. Samsun' a getirmeleri gündeme geldi ancak sanırım mevcut belediyeye ait 100 Çarşamba- Samsun hat sahiplerimiz ve otobüsümüz olunca bunun sıkıntı yaratacağı bilindiğinden eski güzergahlarını sürdürecekler. Bu hatlarımızın dışında idğer yerlerde ve özellikle halkımızın ısrarla şehir içi dolmuş taşımacılığı noktasında istekleri mevcut. Bu konuda da mevcut dolmuş hatlarımızdan yararlanarak güzergah değişikliklerine gitmeyi düşünüyoruz. Mevcut hatlarımız iki yerde kesişiyor. Abdullahpaşa cami önünde ve Kavakdibi hastane önünde kesişiyorlar. Bu kesişmeleri de sonlandırmayı hedefliyor ve yeni bir hat açılmasını istemiyor desteklemiyoruz. Bizim hedefimiz çok hat değil mevcutlarla yolcuları daha rhat ve daha seri taşımak ve güzergahlarını uzatmak istiyoruz. Bu nedenle bu yönde ki çalışmalarımızda var ve çok yakında belli bölgelere dolmuş hizmetlerimizi de sunmaya başlayacağız. 3 hattı düşündüğümüz zaman Çay mahallesi olabilir. Orada Salıpazarı belediye otobüslerini kullanıyor burada ki vatandaşlarımız. Bu hattı da düşünüyoruz ve gelen teklifleri, Muhtarların düşüncelerini de alıyoruz. Tüm istekleri de düşünceleri de değerlendirerek halkımıza ve esnaf arkadaşlarımıza hayırlı ve yararlı neler yapabilirsek o şekilde hizmet için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.          

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL- Kenan GÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber