ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

BAL LİGİ DEĞERLENDİRMESİ

BAL LİGİ DEĞERLENDİRMESİ

Bölgesel Amatör Ligi bu hafta oynanacak maçlarla sona erecektir. Türkiye’de 12 Bölge adı altında oynanan maçlar sonunda grup birincileri önceki yıllar olduğu gibi direk değil play-of maçları sonunda 3. Lige çıkacaklardır. Detaya girmeden önce bal liglerinin profesyonelliğe dönüştürülmesinin gerekli ve şart olduğunu söylemek isterim. 4. Lig adı altında bir oluşumdan konuşulmaktadır. İnşallah gerçekleşir, ülke futbolu kazançlı olur diyorum.
Değerli okurlarım;
Her sezon, her takım şampiyonluk parolasıyla lige hazırlanır. Kulüpler oluşturdukları bütçeler ışığında kadrolarını kurarlar. Kimi takım şaşalı transfer yapar, kimileri de mütevazi bir kadro yapar. Başarı çok para harcamayla olsaydı Yeni Amasyaspor şampiyon olurdu diyorum. Ama Amasyaspor bu sezon her ligde kendi ismini duyurduğunu da belirtmek isterim. Biraz duyarlı olarak kendi bölgemin amatör ligdeki kendi takımlarının başarılı olamadığını beyan etmek isterim.
Yıllardır biz eleştirimizi yaptığımız halde, ben kendi bildiğim, okurum ve uygularım politikaları futbolla ilişkileri olmayanları iş başı yaptırıp tüm sorumlulukları teknik yöneticilere verip sonra maya tutmayınca o hocayı değiştir, bu hocayı değiştir. Futbolda başarı çok para harcamayla gelmez. İstemek, sevmek, emek vermek, azmetmek, gönülden bağlanmakla ve yerinde hamle atarak, mayayı tutturarak başarılı olunur.
Ben sezonu geçiştireyim de ne olursa olsun mantığıyla başarı gelmez. Şimdi, bu konuları yıllardır anlattık ve bizi hep muhalefet dediler. Ama biz bildiğimiz doğruları söylemeye ve dik durmaya devam edeceğiz. Ladik Belediye Lige transferler yaparak başladı.  Bizde dedik ki bu sene Samsun’un bir takımı 3. Lige çıkacak. Umutlandık ama ne yazık ki erken patladı. Yolspor eski bir kulüp ama Bal’a yabancıydı, genelde Samsunlu oyuncularla kurulu bir kadro ile lige başladı. Erol Hocayla biraz gittiler ama parasızda bu lige yabancı oyuncularla da bu iş gidemezdi ve öyle de oldu. Onurlu bir mücadeleyle ligden düştüler. Gelelim Kulübümüz Çarşambaspor’a; Çarşambaspor bana göre başarılı olmuştur, ligde kalmıştır. Yönetim bu işi severek yaptığına inanıyorum. Bazı yanlışlar yapıldığını yada yaşandığını duysak da yönetim bazında Çarşamba spor kulüp olarak başarılı olmuştur.
Sadece maya tutmamıştır. Eğer seneye gölge adam bir 5 yıllık plan deyip bu ekibi bozmazsa ben seneye başarılı olunacağını a ha burada yazıyor ve söylüyorum. Birilerine yağda yapmıyorum artık Çarşambaspor yaz-boz tahtasına çevrilmesin yeter diyorum.
Bu sezon Güzelordu kulübü cüzi parayla yerinde transferler ve kaliteli transferler yaparak başarıya ulaştı Fatsa Belediye ligin başlamasına 1 ay kala takım kurdu, maya tuttu ve ligi 3. Tamamladı diyorum.
Bölgesel ligde cüzzi paralarla futbol oynayan kulüpler mevcuttur. Bizdekiler oyuncunun ismine bakarak para dağıtıyorlar. Bir sezon boyunca 4. Grupta oynayan takımlardan hiç oyuncu listesi yaptınız mı? Ayrıca sezon sona erdi. 3-4 ay boyunca yan gel yat mı olacak. Bana göre bu şehir 3.2.1. liği kaldrır. Eğer iddialı bir takım kurulursa o stadın tıklım tıklım dolacağına garanti veririm. Bizim ilçemiz üst ligleri hem hak ediyor, hemde özlüyor. Samsun süper amatör şampiyonu Atakum Belediyeyi kutluyorum. Biraz Termespor dan bahsedeyim. Termespor Ladik Belediyeyle play-out maçı oynacaktır. Ladik Belediye elindeki kadroyu dağıtı,rsa süper amatöre diğer önceki yıllar Havza Belediye sporun hatasına düşmezse Terme spor Bal Liginin tadını biliyor onun için mücadele edecektir. Hüseyin Başkan deneyimli bir başkan. Termesporu da Bal’da görmeyi diliyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ERTAN SAĞLAM Arşivi