Baki Demirtaş’tan Çarşamba Belediyesi’ne Şok İddialar

Baki Demirtaş’tan Çarşamba Belediyesi’ne Şok İddialar
MHP Çarşamba ilçe Başkanı Baki Demirtaş, yaptığı basın açıklamasında Çarşamba Belediyesi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulunarak Çarşamba Belediyesi’nin Yeşilırmak yatağından izinsiz kum ve çakıl aldığını iddia etti.

 

HABER-FOTO:Serkan KARAHAN

MHP Çarşamba ilçe Başkanı Baki Demirtaş, partisinin ilçe binasında yaptığı basın toplantında, çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Demirtaş açıklamalarında Çarşamba Belediyesi’nin Yeşilırmak yatağından izinsiz şekilde kum ve çakıl aldığını iddia ederek bu olayı video kaydıyla belgelediklerini kaydetti. Yaptığı basın toplantısında videoları basın mensuplarına dağıtan Demirtaş’ın açıklamaları ise şöyle;

Yıllardan beri Yeşilırmak yatağı ve kıyı kenar çizgisi içindeki alandan, güvenlik güçlerinin tüm önleyici çabalarına rağmen bazı kişi ve kurumlarca ruhsatsız olarak kum ve çakıl çıkarıldığı, bu yağmanın Karadeniz kıyılarına kadar ulaştığı bilinen bir husustur.

Bir kısım vatandaşlarımızın ve inşaat şirketlerinin bu yağmalama faaliyeti bir türlü önlenememiş, bu nedenle Yeşilırmak havzasının hem jeolojik hem de ekolojik dengesi tahrip olmuştur. Yeşilırmak’ta yaşayan çok sayıda balık türü bu nedenlerle yok olmuştur. Hatta bu kaçak kazıların, Yeşilırmak üzerinde bulunan Kumköy, Suat Uğurlu ve Haşan Uğurlu hidroelektrik santrallerinin beton zeminlerinde kaymalara neden olabileceği, bu temel deformasyonlarının devam etmesi halinde barajlarda çökme ve yıkılmaların meydana gelebileceği görüşünü içeren sayısız raporlar düzenlenmiştir.

Tüm bu raporlara ve önleyici güvenlik tedbirlerine rağmen Yeşilırmak havzasında ve denize döküldüğü sahilde kaçak ve izinsiz kum çakıl yağması maalesef devam etmektedir.

Bir süre önce İlçe Başkanlığımızca, bu yağmaya bazı kuramların da katıldığına, özellikle Çarşamba Belediyesinin ruhsatsız ve izinsiz olarak bu havzanın birçok yerinden kum çakıl çıkardığına dair bilgi ve iddialar kamuoyuna duyurulmuştu. Geçen uzun zaman içinde Çarşamba Belediye Başkanlığı bu iddiamıza karşı herhangi bir açıklama ya da yalanlama yapmamıştır.

Bir süredir Çarşamba Belediyesine ait iş makineleri ile kamyonların İlçemiz Durusu Köyü sahilinde çalışmalar yaptığını tespit ettik. Sahilde birikmiş kum rezervinin, Belediyeye ait iş makineleri ile ve kazı yapılarak çıkarıldığı, depolandığı ve Belediyeye ait kamyonlara yüklenerek götürüldüğünü bizzat mahallinde gözlemledik ve bu çalışmaları kayıt altına aldık.

Kum çıkarılan bu alan kıyı kenar çizgisi içinde bulunan sahil alanıdır. Burada bir kum çakıl ocağı yoktur. Zaten kıyı kenar çizgisi içinde olması nedeniyle bunun bir yasal imkânı da mevcut değildir. Çarşamba Belediyesi bu alandan ruhsatsız ve kaçak olarak kum çıkarmakta, çıkarılan kumu kendi kamyonlarına yükleyerek götürmekte ve kullanmakta veya satmaktadır.

Yasalara öncelikle uyması gereken bir kamu kurumunun, ruhsatsız ve izinsiz olarak yasak alandan kum çakıl çıkarıp alması açıkça suçtur. Bu hususta Çarşamba Belediye Başkanı’nın şu soruları acilen cevaplandırmasını istiyoruz:

1-Sahilinde belediyenize ait bir kum- çakıl ocağı var mıdır?
2-Varsa bu ruhsat hangi kurum tarafından hangi tarihte düzenlenmiştir? Ruhsatı hangi tarihe kadar geçerlidir?
3-Böyle bir kum çakıl ocağı yoksa Belediyenizin iş makineleri bu bölgeden nasıl kum çakıl çıkarmaktadırlar. Bunun yasal dayanağı nedir?
4-Çıkarılan ve taşman kum - çakıl nerede nasıl kullanılmaktadır.
5-Yasalara aykırı kum çakıl çıkarma çalışmasının kararım hangi biriminiz almakta ve uygulamaktadır.
6-Bu kaçak kum çakıl yağmasını devam ettirecek misiniz?
Şimdi size vereceğimiz CD içeriğinde, Çarşamba Belediyesine ait iş Makinesinin ve kamyonların Çarşamba Sahilinden kum ve çakıl çıkarma, nakletme çalışmalarının görüntüleri yer almaktadır. Bu görüntüler hiçbir tartışmaya mahal bırakmayacak açıklıkta iddialarımızı ispatlamaktadır. Çarşamba Belediye Başkanlığını yasalara saygılı olması hususunda bir kez daha uyarıyor, yasak kum çakıl çıkarma faaliyeti açısından ise II Özel idaresi ile Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber