Bakanlıkta ilimizi temsil ettik

Bakanlıkta ilimizi temsil ettik
İlçemiz Kumköy İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli 24 Kasım Öğretmenler Gününde Ankara’da Yapılan Fark Yaratan Öğretmenlerin buluştuğu etkinliklerde İlimizi temsil etti

 

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenliğin toplum nezdinde yeniden hak ettiği yere gelmesini sağlamak için bir ilki gerçekleştirerek, 700 bin öğretmen arasından eğitimde üstün başarı göstermiş, projeler gerçekleştirmiş, yetenekli öğrencileri topluma kazandırmış, fedakarlıkları ve diğer nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş her ilden bir öğretmeni ´´öğretmenlik mesleğinde fark yaratan´´ kişi olarak seçti.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü´nce oluşturulan aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 19 kişilik komisyon, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerince seçilen proje ve çalışmayı inceledi. Değerlendirme sonucu ´´Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratan´´ 81 öğretmen belirlendi.

Bakanlıktan yapılan duyuruda okul içinde ve okul dışında gerçekleştirdiği etkinliklerle Samsun’u ilçemiz Çarşamba Kumköy İlkokulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Dilek Livaneli temsil etti.

“Ben bir öğretmenim” adlı projesiyle seçmelere katılan Dilek Livaneli  Bakanlık tarafından "Mesleğinde Fark Yaratan” Öğretmenler arasına dahil edilmişti.

MEB, 81 ili temsilen gelen öğretmenleri 3 gün boyunca Ankara´da ağırladı. Öğretmenler  23 Kasım 2012 Cuma günü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer eşliğinde  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Çankaya Köşkü’nde yemek yediler ve hediyelerini aldılar. Aynı gün TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı  ziyaret eden öğretmenler, 24 Kasım Cumartesi günü Anıtkabir’e çelenk koyup Başkent Öğretmenevi’ndeki törene katılıp Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den ödüllerini alıp tebrik edildiler.

Dilek Livaneli  “Ankara’da Fark Yaratan Öğretmenler arasında yer almaktan çok büyük mutluluk duydum. Muhteşem bir organizasyondu, her birimiz çok onere edildik, gelen her temsilci çok özeldi. Tüm il temsilcileriyle paylaşımlarda bulunduk. Milli Eğitim Bakanımızla tanışmak, Cumhurbaşkanımız tarafından Çankaya Köşkünde karşılanmak,o mükemmel ortamda  yemek yemek, TBMM’nin havasını solumak, Başbakanlıkta Başbakan Yardımcısı  Ali Babacan tarafından tebrik edilmek, Anıkabir’e 81 il temsilcisi öğretmenle tam bir mozaik oluşturup yürümek çok güzel duygulardı. Son gün yapılan ödül törenindeki sinevizyon gösterisinden çok etkilendim. Bakanlık bize özel sunular hazırlamıştı, Türkiye Haritası yapılmış ve Samsun’a sıra geldiğinde Samsun haritası kabarıyor ve yükselirken içinden benim resmim ve adım soyadım beliriyor ve tam o sırada Bakan bana hediyesini takdim ediyor. Çok etkileyici bir ortamdı. Seçilmişliğin verdiği bu sorumlulukla daha başarılı  projelere imza atacağıma inanıyorum. Bu muhteşem kutlama programında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz öğretmenlere unutamayacağımız bir öğretmenler günü yaşattılar.

 

bakanlikta-ilimizi-temsil-ettik--(4).20121130111435.jpgbakanlikta-ilimizi-temsil-ettik-(1).jpg

bakanlikta-ilimizi-temsil-ettik--(2).jpg

bakanlikta-ilimizi-temsil-ettik--(3).jpg

bakanlikta-ilimizi-temsil-ettik--(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber