BAKANLIKLARDAN BONZAİ İLE MÜCADELE PLANI

BAKANLIKLARDAN BONZAİ İLE MÜCADELE PLANI
SON zamanlarda yaygınlaşan sentetik uyuşturucu BONZAİ başta olmak üzere madde bağımlılığı ile mücadele için 7 Bakanlığın katkı sağladığı Üst Kurul çalışmalarına başladı.

İlgili Bakanlıkların Müsteşar Yardımcılarından oluşan üst kurul, uyuşturucu maddelerin kullanımının önlenmesi ve gençlerin madde bağımlığı ile mücadelesine yönelik yol haritası ve eylem planı hazırlayacak.

Son dönemde yaygınlaşan sentetik uyuşturucu Bonzai başta olmak üzere madde bağımlılığı ile mücadele için Gençlik ve SPOR Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli EğİTİM Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı bünyesinde oluşturulan 'Üst Kurul' çalışmalarına başladı.

 

Konuya ilişkin olarak, Başkanlığını TBMM Sağlık, AİLE, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın yapacağı 7 Bakanlığın Müsteşar Yardımcılarından oluşan bir Üst Kurul oluşturuldu. Prof. Dr. Ünüvar'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Bozoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım'ın yer aldığı Üst Kurul, uyuşturucu ile mücadele konusunda bir yol haritası ve eylem planı hazırlamak üzere çalışmalarına başladı.

 

Yeşilay ve TUBİM(Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) gibi sivil toplum kuruluşlarının aktif olarak destek verdiği Üst Kurul, konuya ilişkin iki toplantı gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde devam edecek toplantılar sonrasında Üst Kurulun hazırlayacağı eylem planı derhal faaliyete geçirilecek. Madde Bağımlılığı ile Mücadele konusunda; yasal düzenleme, eğitim, bilinçlendirme ve bilgilendirme gibi alanlarda önemli adımlar atılması bekleniyor.

 

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir araya gelerek başta bonzai olmak üzere gençlerin bu tür maddelere bağımlığının önlenmesi ve bu maddelere ilişkin tüm süreçlerin daha etkin yönetilmesine ilişkin toplantı yapmış ve ortak adımlar atılmasına yönelik kararlar alınmıştı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülke genelinde 690 BİN üyesinin bulunduğu 183 Gençlik Merkezinde 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele' konusunda eğitimler ve seminerler vermeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel