Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

BAKANLAR'DA DEĞİŞİM BAŞLIYOR...

BAKANLAR'DA DEĞİŞİM BAŞLIYOR...

      AK Parti hükümetinde 'BAKANLAR KURULUNDA DEĞİŞİM BAŞLIYOR'...

      Bunun işareti ise AK Parti eski Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun’un FETÖ/PDY Terör Örgütü soruşturması kapsamında eski Milletvekili Uzun’un gözaltına alınması, "BAKANLAR KURULUNDA Kİ DEĞİŞİKLİĞE EN NET İŞARET" olarak yorumlanıyor.

      Bakanlar kurulu değişikliğinde yeri sağlam olduğu bilinen bazı bakanlar yerinde kesinlikle kalacaktır.

      Bu minvalde yeri ve bulunduğu görevi en sağlam bakanlardan birisi Gençlik  ve Spor Bakanı, AK Parti  Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç...

      Bu yer sağlamlığının arkasında ki en belirgin neden Kılıç’ın 8 yıl gibi bir süre Cumhurbaşkanının danışmanlığında kalmasından çok, 16 Nisan Referandumunda Samsun’ da yaptığı müthiş çalışmadır.

      Referandum çalışması sırasında Paralel yapılanmanın merkez üssü Samsun olarak gösterilirken ve AK Parti içinde paralel yapılanmaya ve dolayısı ile Parti aleyhine çalışanlar varken bu başarıyı almak büyük bir özveri, çalışma ve mücadele azmi olarak yorumlanmaktadır.

      Bu başarı elbette ki önce Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın başarısı...

      Sonrasında ise bu mücadele de kendisine en büyük yardımcı isim AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel.

      Referandum süresince hem kendi içinde ki kriptolarla hem de muhalefet çalışmalarına karşı gece- gündüz demeden, zaman mefhumu gözatmeksizin, sık sık Başnbakan ve Cumhurbaşkanının mitingleri ve ziyaretlerine de gitmek zorunda kalan Kılıç, yorulsa da Referandum da başarı için her türlü fedakarlığı yapmıştır.

       Bunun neticesinde de AK Parti ve MHP’ye en büyük desteğin geldiği Karadeniz Bölgesi içinde Samsun % 64 gibi bir sonuçla yüzünün akıyla çıkmış, aynı zaman dadaha zor şartlar da kriptolarla da mücadele etmiştir.

      Referandum mücadelesinin ardından alınan büyük başarı ile Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık nezdinde hatırı sayılır bir konum da ve güvenilirlilikte de adeta zirve yapmıştır.

      Bu başarıdan elbette ki kriptolar da nemalanmayı arzulamaktadırlar ancak Bakanlar Kurulu değişikliği ile birlikte Bakan Kılıç başta olmak üzere Samsun’ da beklenen büyük değişim yaşanmak zorunda kalacaktır.

      Sonuç olarak; Samsun adına yeni kabine de başarılı ve çalışkan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yeri en garanti denilirken, bir diğer isimse Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan.

      Bu iki isim de yeni kabine de görev alması sürpriz olmayacaktır.

Önümüzde ki günler siyasi yönden de hareketli geçeceğine göre;

      Samsun, iki bakanla birlikte merkez üssü olarak adlandırılan FETÖ/PDY Terör Örgütü ile mücadele de Mersin’ den sonra siyasi ve iş dünyasından güçlü görülen en fazla isimlerin alınmasının kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.   

      Böylelikle Samsun’un geleceğinin aydınlık olacağı kaçınılmazdır.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi