BAKANLAR SEL BÖLGESİNDE

BAKANLAR SEL BÖLGESİNDE
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sel felaketi yaşanan Atakum ilçesinde incelemelerde bulundu.

 

Çizmeleri giyerek selden zarar gören bölgeleri ziyaret eden Bakanlar Eroğlu ve Bayraktar, selzedelere “geçmiş olsun” dileğinde bulunarak şikayetlerini dinlediler. Yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklama yapan Bakan Veysel Eroğlu, bu akşam da kuvvetli yağış beklediklerini açıkladı. Gerekli uyarıların yapıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu, “Dün de gerekli uyarılar yapılmıştı. Allah’a şükür sadece bir vatandaşımızın acil durumu var. O da inşallah kurtulursa ölüm kalım olmadan geçecek.
 
aw000641_04.jpg
Vatandaşlarımızın ve belediyelerin duyarlı olması lazım. Dere yataklarının üzerinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra kapatılan dere yatakları varsa onları açacağız. Vatandaşlar da dere yataklarının açılmasına razı olsunlar” dedi.
 
aw000641_03.jpg
  Bakanı Erdoğan Bayraktar ise aşırı yağışların üç tane derede menfezlerin kapanmasına neden olduğunu ve taşkına yol açtığını vurguladı. Bayraktar, “Bundan dersimizi alıyoruz. Gerekli tedbirleri alacağız. Hem taşkın seddeleri noktasında hem de menfezlerin genişletilmesi noktasında dere yataklarının rahatlatılması noktasında gerekeni yapacağız. Zaten bizim yeni çıkardığımız 6306 sayılı Kanun’da yapılması gerekenler var. Onları da belediyelerle, valiliklerle birlikte inşallah yapacağız. Can kaybı olmaması bizim için en büyük teselli. Eksiklik ve zararları devlet olarak gideririz” diye konuştu.
 
 
aw000641_05.jpg
aw000641_08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel