Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplandı
Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda 4. Yargı Paketi ve 3 BDP milletvekilinin bugün İmralı'ya yapacağı ziyaretin ele alındığı öğrenildi

 

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı. Bakanlar Kurulu'nun ana gündem maddesinde çözüm süreci ve siyasi yansımaları bulunuyor. Öncelikle BDP milletvekillerinin Sinop'ta uğradığı saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın olayın aydınlatılması için görevlendirdiği 2 müfettişin çalışmaları ele alınacak. Ayrıca Sinop'taki olaylarla ilgili emniyet kayıtlarının da masaya yatırıldı.

Çözüm sürecine ilişkin olarak bir diğer önemli konu ise BDP heyetinin İmralı'ya yapacağı ziyaret. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan bugün sabah erken saatlerde terörist başı Öcalan'la görüşmek için İmralı'ya gidecek. Bakanlar Kurulu toplantısında da BDP heyetini İmralı'ya gerçekleştireceği bu ziyaretin öncesinin ve sonrasının da detaylı bir şekilde değerlendirildi.

4. YARGI PAKETİ İMZAYA AÇILABİLİR

Bakanlar Kurulu'nda 4. Yargı Paketi’nin de gündeme gelmesi bekleniyor. Paket daha önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından kurulun gündemine getirilmiş fakat teknik bir iki düzenlemenin daha yapılması için üzerinde çalışılmasına karar verilmişti. Başbakan Erdoğan daha önce Başbakanlık Yeni Bina'da 4. Yargı Paketi ile ilgili olarak hukukçu kurmaylarıyla bir araya gelmiş ve paketteki sön rötuşları yapmıştı. 4. Yargı Paketi'nin bugün Bakanlar Kurulu'nda bir kez daha ele alınarak imzaya açılması ve ardından TBMM'ye gönderilmesi öngörülüyor.

Başbakan Erdoğan, geçen haftalarda yaptığı açıklamalarda yeni anayasa çalışmalarını gündeminde tutmuştu. Uzlaşı içinde bir anayasa yapılamazsa, makul sürenin dolmasının ardından AK Parti'nin kendi anayasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sunabileceğini söylemişti. Erdoğan ayrıca geçen Salı günü TBMM'deki grup toplantısının ardından yeni anayasa çalışmalarını görüşmek için TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile öğle yemeğinde bir araya gelmişti. Bu gelişmelerin ardından bugünkü Bakanlar Kurulu'nda da yeni anayasa konusunun ele alınması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu'nda ayrıca terörle mücadele konusunun da ele alınması beklenirken, ABD Büyükelçiliği'ne gerçekleştirilen saldırı ve Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlayan bombanın toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor. Dış politika, Suriye'deki son durum, ekonomi ve Avrupa Birliği ile olan ilişkiler de Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmesi muhtemel konular arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir