Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bakanın Samsun'un Sağlığından sizce haberi var mı?

Bakanın Samsun'un Sağlığından sizce haberi var mı?

Sağlık Bakanının Sayın Demircan olması hele ki Samsun'lu olmasına çok sevinmiştik. Sayın Bakanın göreve geldiği günden bu yana çözüm yollarında ortada YOK. Sayın Ahmet Demircan'ın Bakan olduğu gün Milli Görüş tabanından gelen Köşe Yazarımız Ertan Sağlam bir köşe yazısında bazı konuları dile getirmişti.

Dedim ya!. Bir bakanımız gitmiş, başka bir bakan ilimize gelmişti. Ne ala!... O Bakan olduğu günden sonra Samsun'lu bir Bakan olması hasebi ile çok sevindik. Samsun' da acil biçimde sağlık sektöründe çığır açması bekleniyordu. Çığır açmış hiç bir proje yapmayarak. Herkesin ümidi kısa sürede hayalde kalmış? Bu duruma sağlıkçılar tepkili, hastalar isyanda!

Sayın Bakanı tanıdığını iddia eden bazı kişiler ısrarla bizlere "Onu tanımıyorsun biliyoruz ama onu biz çok iyi tanıyoruz. Sayın Ahmet Demircan müthiş(!) proje adamıdır" demişti. Göreve geldiği günden bu yana Türkiye ile alakalı müthiş projelerden vazgeçtik. Samsun adına bir projesini bile göremedik.

Mesela Samsun Ruh Sağlığı Hastanesinin son durumu. Mevcut hastane Suriyelilerin barakalarından daha vahim durumda. Araştırma hastanesine gittiğiniz kadar kaç kere bu hastaneyi gidip gördünüz Sayın Bakanım...  Samsun'da ki mevcut projeleri, hastanelerde ki Doktor sayısını, kadrolarda ki boşlukları, Sağlık sektöründe ki sorun ve sıkıntıları çözseydiniz bari. O da yok.

Sağlık malzemeleri alanında proje üretilseydi?. Şimdilik o da yok. Ama ACİL girişlerinde ki projeler halledilmiş? Oraya da Pratisyen Doktorların omzuna yüklenilmiş acil servisler, gariplerim pratisyen doktorlar sabahtan akşama, akşamdan sabaha koştursunlar, yorgunluktan ölsünler kimin umurunda!. O acillerde millet hastalıktan ölmüş, özel hastanelerin maddi kıskacında bitmiş kimin umurunda!  Hastanelerin döner sermayeleri dönsün de nasıl dönerse dönsün. Mantık bu mudur hala kimse çözemedi gitti. Acil servisin harbi neyini çözdünüz? Millet sizi çözemedi acil servisin sorunları nasıl çözülmüş anlatın bilelim...

Dün bir tanıdığımın sorunlarından mütevellit rica etti kendisini Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi götürdük. Evlere şenlik durumlar. MHRS denilen bir meret iş çıkartıldı ya! O randevuyu aldığınız anda o randevu saati o hastaya tahsis edilmiş demektir. Ama hastaneye girildiğinde muayeneye 30 dakika kala sekretarya da aktif(!) muhabbeti çıkartılmış. Millete sıkıntıdan başka iş yok. İddia o ki; o mevki için alınan personellere kadro verilmiş. Pardon unuttuk... 

Mesela; hastanın MHRS üzerinden 15.30 olarak randevusu alınmış, muayene için gitmiş 2 saatte yakın beklemiş. Doktor odasından hasta kalmadı diye saat 16.30 gibi çıkacakken, başka bir görevli tarafından son anda işi görülebilmiş. Doktorun da görevlilerinde suçu yok!. Suç Bakanlığın. Bakanlık tepki koyamıyor, bu kadar basit işi halledemiyorsa daha neyi halledecekler? Kısacası MHRS denen olayı ya adam gibi aktifleştirilsin ya da milletle oyun oynanmasın.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi 28 İl'e 8 Doktor ile hizmet veriyormuş!? ŞOK!!! Şu işe bakın şaka gibi değil mi? Sağlığın Bakanı Samsun'lu olacak, kendi ilinin hastanesinde 8 Doktor? Gel bu Doktorların ruh hali nasıl düşün!? Sonra o hastanede ki doktorların tedavi etmeye çalıştığı hastalarının durumu ne onu da düşün? Yazık değil mi? Sayın Bakanım her şey hani çok güzel ve düzgündü!? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sizce hastanelerin bu durumu hakkında bilgisi var mıdır? Sizin olmadığına göre onun olduğunu hiiiç sanmıyorum.

Sayın Bakanım anlaşılıyor ki; birileri GERÇEK BİLİŞİMCİLERE BİLİNÇLİ ŞEKİLDE KADRO VERDİRMEMİŞ. Ama beleşe kadro verdikleri sözde bilişimci personeller de böyle ucuz yoldan herkesi yolda bırakıyor. Haberiniz ola!?

Bu arada unutmadan belirteyim ki; Sağlık sorunu sadece Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde değil. Samsun sağlığı yalnızca sık sık ziyaret ettiğiniz Samsun  Eğitim Araştırma Hastanesinden de ibaret değil! Samsun ve ülke sağlığı her birlikte bir bütündür. Samsun' da hiç bir şey yapılamıyorsa eski projeleri aktifleştirin, yeter. Gerçi randevu aktifleştiremeyen kadronun, proje yapabilecek durumu da olmaması şaşırtmayacaktır. Lakin şunu çok iyi bilin ki; Milletçe sağlığımız bozuluyor bunu bari iyi biliyorsunuz sanırım...

Bu millete ya modern ve adam gibi hizmet verilmesini sağlayın ya da milletin sağlığı ile daha fazla kimsenin dalga geçmesine müsaade etmeyin, ettirmeyin. Ruh sağlığı bozulmuş insanların daha fazla sağlığı ile oynanmasın o yeter.

Kusura bakmayın ama; " Bakanın Samsun'un Sağlığından sizce haberi var mı?"

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi