Bakan’dan kıdem tazminatı uyarısı

Bakan’dan kıdem tazminatı uyarısı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçilerin kıdem tazminatları konusunda yetkili sendikalara çağrıda bulunarak, "Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve işveren sendikalara söylüyorum, yanlış yoldasınız" dedi.

"30 GÜNLÜK KIDEM AYNEN KORUNACAK"

İşçinin kıdem tazminatı konusunda bir problem yaşamaması noktasında sendikalara çağrıda bulunduklarını hatırlatan Çelik, "Yanlış yoldasınız. Türk-İş, Disk, Hak-İş ve işveren sendika olarak söylüyorum" diye konuştu.

Çelik, kıdem tazminatı konusunda uzlaşı sağlayamadıklarına dikkat çekerek, "Sayın Başbakanımız da ’uzlaşı sağlamadan bu konuyu masaya indirmeyin’ diyor" dedi. İşçinin 30 günlük kıdeminin aynen korunacağını açıklayan Bakan Çelik, "Ancak o tartışmaya bir türlü gelinemiyor ki. Hiçbir sorun yok. Ama üzülüyorum. Gebze’de kapanan fabrikadan 630 işçi geliyor önümde duruyor. ’Sayın Bakanım tazminatlarımız ne olacak, fabrika kapandı’ diyor. Ben bundan sonra sendikalara göndereceğim, ’Sendikalar size aidatlardan ödesin’ diyeceğim" ifadelerini kullandı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, 18. Olağan Genel Kurulun sendikanın kuruluşunun 50’nci yılına denk geldiğini belirterek, Koop-İş camiasının çifte mutluluk yaşadığını dile getirdi. Geride bıraktıkları yarım asırlık süreçte Türkiye işçi hareketine altın harflerle isimlerini yazdıklarını vurgulayan Alemdar, işçilerin hak arama merkezleri olduklarının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset