Bakan Yıldız'a Ceza

Bakan Yıldıza Ceza
Enerji Mühendisleri Odası, Soma Maden Kazası sonrası elektrik mühendisi olan Yıldız'a mesleki tutum ve davranışları nedeniyle 6 ay meslekten uzaklaştırma cezası verdi.

Enerji Mühendisleri Odası'ndan (EMO), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Soma cezası geldi. EMO Onur Kurulu, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma Maden Kazası sonrası elektrik mühendisi olan Yıldız'a, mesleki tutum ve davranışları nedeniyle 6 ay meslekten uzaklaştırma cezası verdi. Ceza, Yüksek Onur Kurulu tarafından da onaylanırken henüz Yıldız'a tebliğ edilmedi. Yıldız'ın cezaya karşı mahkemeye itiraz hakkı bulunduğu öğrenildi.

GEREKÇE: MESLEK ETİĞİNİ İHLAL

Elektrik Mühendisleri Odası, meslek etiğini ihlal ettiği gerekçesiyle, TMMOB Disiplin Yönetmeliği 9/b maddesine göre meslekten 6 ay men cezası aldığı öğrenildi. Cezanın Soma'da meydana gelen ve 301 madencinin ölümüne neden olan kaza sonrası Bakan Taner Yıldız'ın, kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarla meslek etiğine aykırı davrandığı gerekçesiyle alındığı bildirildi.

9/b BENDİNE GÖRE...

Taner Yıldız'ın ihraç edildiği TMMOB Disiplin Yönetmeliği'nin madde 9/b bendi şöyle düzenlenmiştir: "Mesleğini ve görevini kişisel ya da bir grup adına çıkar sağlamak için TMMOB mevzuatına, bilime ve meslek tekniğine aykırı biçimde uygulamak ya da mesleğini ve görevini TMMOB mevzuatına, bilime ve meslek tekniğine aykırı biçimde uygulayarak kamuya, halka, üçüncü şahıslara zarar vermek."

Bakan Yıldız ile ilgili olarak Elektrik Mühendisleri Odası'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Soma Faciası'nda görevini TMMOB mevzuatına, bilime ve meslek tekniğine aykırı uygulayarak kamuya zarar vermek suçundan ceza verildi…

TANER YILDIZ'A 6 AY MESLEKTEN MEN

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 12941 sicil No'lu Üyesi olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a 19 Aralık 2014 tarihinde, Soma Faciası'ndaki açıklamaları nedeniyle TMMOB Disiplin Yönetmeliği kapsamında 6 ay meslekten men cezası verdi. EMO Onur Kurulu'nun bu kararı TMMOB Yüksek Onur Kurulu tarafından 20 Şubat 2015 tarihinde onaylandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel