Bakan Yıldız: '201 işçimizi kaybettik'

Bakan Yıldız: 201 işçimizi kaybettik
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da meydana gelen maden kazasında 201 işçinin hayatını kaybettiğini 80 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Soma’da bulunan Yıldız basın mensuplarına kara haberi verdi. 201 kişinin hayatını kaybettiği açıklayan Yıldız, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Yıldız, "En son geldiğimiz noktada 201 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. 80 yaralımız var. Bunların içinde madenci olmayanların da olabileceği söylendi. Bu bizim endişemizi daha da artırır. Gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz. Kurtarma amaçlı girenlerden acaba dumandan hafif yaralı olup da dumandan etkilenenler var mıdır. Dumandan etkilenenler var da biz onları yaralı olarak saymışsak o zaman ölü sayısının artmasından endişe ederiz. Özellikle sabaha hepsini çıkartmamız lazım demiştim. Onun da yavaşlamadan sağlıklı bir şekilde kurtarma çalışmalarına devam edilmesi gerekiyor. Çalışmalar beklediğimiz gibi gidiyor. Ara verilmedi. Ancak zaman ilerledikçe o doğrusal değil hızlı bir şekilde olumsuzluğa gidiyor. Endişemiz ondan. Kurtarma çalışmalarında 430 kişi bulunuyor. Kurtarma ekibi ciddi bir rakamda" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’daki maden ocağında çıkan yangının sürdüğünü, ümitlerin azaldığını fakat son noktaya kadar çalışmaların süreceğini söyledi. Yanlış yapmamak için sayı vermekten kaçındıklarını anlatan Yıldız, Başbakan Erdoğan’ın öğleden önce Soma’da olacağını belirtti. Bakan Yıldız, vefat eden 72 işçinin otopsi işlemlerinin tamamlandığını da aktardı.

SOMA'DA UMUTLAR TÜKENİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İçeride kurtarma faaliyetleriyle beraber ümitlerimizin azaldığını söylemem lazım" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesine giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sabah saatlerinde madencilerin son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yıldız, yaptığı açıklamada, "En son basın mensuplarımızla buluştuğumuzdan bu yana teknik olarak içeride tersine hava akımlarıyla ilgili çalışmalarımıza devam edildi. 201 madenciyi kaybetmiş bulunuyoruz. Bu sayının artmasından endişe ediyoruz. 80 yaralı var. Bunun 60'ı madencilerimizle ilgili diğer 20'si kurtarma ekiplerinden gelenlerden gazdan etkilenenler. Dört ağır yaralımız var. Bu yaralılarımızın durumları hastanelerde kontrol altına alınıyor. İlk etapta çıkan ve çıkarılanlarla beraber 363 madencimiz vardı. En son geldiğimiz noktada vefat eden 72 madencimizin otopsisi tamamlandı."
Balıkesir valisi başkanlığında bir heyetle çalışmaları beraber takip ettiklerini anlatan Yıldız, şunları söyledi: "Bizlerde Sayın Manisa Valimizin başkanlığındaki bir heyetle beraber buradaki işlemleri takip ediliyor. Bir iş bölümü yapıldı. Bununla beraber tabi ki cenaze teslimlerini de bizim aradığımız cenaze yakınlarıyla beraber başlatacağız. Herhangi bir karmaşa olmadan bütün işlemleri takip edeceğiz. İçeride kurtarma faaliyetleriyle beraber ümitlerimizin azaldığını söylemem lazım. Ama son noktaya kadar da arkadaşlarımız devam edecek."

ALİ GÖZETEN -AYKUT YENİÇAĞ
MANİSA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş