Bakan Tüfenkci: 'Doların ateşi düşecek'

Bakan Tüfenkci: 'Doların ateşi düşecek'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''Önümüzdeki haftalar içerisinde doların ateşi düşerek normal seyrinde devam edecek" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Son günlerde dolar üzerinden yürütülen bir takım spekülatif hareketler var. Bunun bir kısmı yurt dışı bağlantılar ve gelişmelerle alakalı olsa da, esasında ekonomik anlamda doların bu kadar yükselmesini gerektirecek bir engel veya bir olağanüstü bir olay yok. Bizim herkesin sakinleşmesi lazım, sakin durması lazım ve göreceksiniz, önümüzdeki haftalar içerisinde doların ateşi düşerek normal seyrinde devam edecek" dedi.

Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Bağcılar'da bir otelde düzenlendi. Toplantıya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanı sıra AK Partili ve MHP’li milletvekilleri, çok sayıda Malatyalı iş adamı ve davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından rutin kurul oylamaları ile program başladı.

Programda konuşma yapan Bakan Tüfekci, iş dünyasından ve doların son zamanlarındaki durumundan bahsederek, "Son günlerde dolar üzerinden yürütülen bir takım spekülatif hareketler bunun bir kısmı yurt dışı bağlantılar ve gelişmeler ile alakalı olsa da, esasında ekonomik anlamda doların bu kadar yükselmesini gerektirecek bir engel veya bir olağanüstü bir olay yok. Bizim, herkesin sakinleşmesi lazım, sakin durması lazım ve göreceksiniz, önümüzdeki haftalar içerisinde dolar ateşi düşerek normal seyrinde devam edecek" dedi.

"Türkiye yüzde 6’ya yakın büyüme oranını yakalayacaktır"
Ekonomik verilerle ilgili konuşan Bakan Tüfenkci, yılın ilk çeyreğindeki yüzde 5.2 büyüme yılın 2'nci çeyrekteki yüzde 5.1 büyüme ve 3'üncü çeyrekte ise yüksek bir büyüme rakamı olduğundan bahsetti. Tüfenkci, "Bizler üretmeye odaklanmamız lazım. Ürettiklerimizi daha çok satmak, daha yeni pazarlara açılmanın hesaplarını yapmamız lazım. Sene başından beri takip ettiğimiz ekonomik veriler göstermektedir ki, hedeflerimiz ve ekonomimiz hedeflerini yürüyüşünü daha kararlı ve istikrarlı şekilde devam ettirecek. Yılın ilk çeyreğindeki yüzde 5.2 büyüme ikinci çeyrekteki yüzde 5.1 büyüme üçüncü çeyrekte gerçekten büyük bir büyüme oranları ve son çeyrekte büyüme rakamlarımızla Türkiye yüzde 6’ya yakın büyüme oranını yakalayacaktır inşallah" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi