BAKAN ŞAHİN'IN SAMSUN ZİYARETİ

BAKAN ŞAHİNIN SAMSUN ZİYARETİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “2 milyon kişiye PTT aracılığıyla yardımları dağıtacağız ve bunun 3 milyon faydalanıcısı var” dedi.

Bazı ziyaret, açılış ve temaslarda bulunmak için Samsun’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ilk olarak Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Ziyaret öncesi Bakan Şahin, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ustalık dönemiyle yeniden yapılandığını belirten Bakan Fatma Şahin, “Samsun herhangi bir ilimiz değil. Samsun bütün tarihler ve medeniyetler boyunca bölgede lokomotif olmuş durumda. Sosyal yardım ve sosyal hizmet tek çatı altında birleşti. Hizmetlerinin daha hızlı, seri, kaliteli, şeffaf ve hesap verebilir hale dönüştürülmesi için böyle bir birleşme bizim elimizi çok güçlendirdi. Bugün 76 milyon insanın ya ailesine, ya komşusuna ya da yakınına dokunan bir bakanlık olduk. ‘Önce İnsan’ diye çıktığımız millete hizmet etme yolculuğunda ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışında bugün biz kimsesizlerin kimi, garip gurebanın ve muhtacın, mağdurun, yaşlının, yetimin bakanlığı olarak bütün gücümüzle toplumun beklentilerini yönetmek, ihtiyaçlarını çıkarmak ve bu ihtiyaçları giderecek alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Sosyal yardımlaşma bakından her geçen gün yoksulumuzun mağduriyetini giderirken onun yanında olurken, modern ve çağdaş teknolojik imkanları kullanarak ve bizim inanç değerlerimize göre de ‘sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği’ şekilde sürekli kendimizi yapılandırıyoruz. Bugün 23 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizini bir düğmeye basarak görebiliyoruz. 2 milyon kişiye PTT aracılığıyla yardımları dağıtacağız ve bunun 3 milyon faydalanıcısı var. İnsanlarımıza hangi yardımı mesaj sistemi ile kendisine duyurulacak. Sosyal yardım sistemimizin alt yapısını daha da güçlendiriyoruz. Sistemimizin şuanda talep odaklı çalışıyor” diye konuştu.

SAMSUN ÖRNEK BİR İL
Engellilik tanımı ve kriterlerinin farklı ülkelerde farklı kriterler olarak kullanıldığını ifade eden Bakan Şahin şöyle devam etti: “15 gün önce biz TÜİK veriline göre tüm şehirlerdeki engelli veri analizlerimizin alt yapısını oluşturduk. Fakat Valimiz Hüseyin Aksoy, bu ihtiyacı görüp 2 yıl önce bu tür analizi yaparak Samsun’da 150 bin engellinin kendi için gruplandırarak ihtiyaç analizlerini koyacak bir veri tabanını oluşturdu. Biz şu anda bunun Türkiye’deki alt yapısını tamamladık. Bir belediye başkanı veya vali bu tür ihtiyacı önceden görüp, kendi yerlerinde sorunu çözdüğü zaman biz orada çok kolay iş yapabiliyoruz. Bu anlamda Samsun örnek bir il olarak karşımızda duruyor. Engellilerle ilgili şuanda Torba Yasayı meclise yetiştirebilirsek önemli bir yasa bekliyor. Engelli ile engelsizin birbirinden ayırt edildiği bir sistem değil, ikisinin aslında ihtiyaçlarını çevreyi değiştirecek şekilde onlara fırsat eşitliği verecek yeni bir bakış açısıyla engellilerimize bakıyoruz. Bunun için de yasamızı Plan ve Bütçe Komisyonumuza gönderdik. Meclis kapanmadan çıkarmayı çok önemsiyoruz. Kadınlarımızın eğitimi ve sağlığı çok önemlidir. Kadınlarımızın statüsünü yükseltebilmemiz için önce kendi birey olarak güçlenmesi ve temel ihtiyacı olan eğitim imkanına ulaşması gerekiyor. Samsun’da da eğitim ve sağlıkta 25 bin haneye bu desteği veriyoruz. Kızlarımız okusun, sağlık imkanlarından istifade etsin, anne bebek ölümleri azalsın. Bu bakımdan Samsun kendini bu yönden de güçlendiren bir ilimiz.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Aksoy, “Samsun, nüfus itibariyle Türkiye’nin 16. büyük şehri, Karadeniz’in en büyük şehridir. Bakanlığınıza bağlı birimler anlamında Samsun’da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Birçok konuda çeşitli faaliyetler yürütülüyor. Yeni bir takım yatırımlar, mevcut yatırımların daha iyi bir noktaya gelmesi ve bu anlamda yürütülen çalışmalarda Samsun’da önemli mesafeler Bakanlığınızın katkılarıyla devam ediyor. Özellikle sosyal amaçlı ve genel boyutuyla baktığımızda Bakanlığınızın koordinesinde ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri projesinde de Samsun olarak Türkiye’de 8. sırada. 20 binlere ulaşan gönül elçileri noktasında sayımız oluştu. Koruyucu aile noktasında da 81 çocuğumuz koruyucu aile yanında ve orada da Türkiye 9.’suyuz. Bu konularda büyük bir titizlikle sizlerin belirlediği hedefler doğrultusunda devam ediyor. Sosyal amaçlı Samsun’da yürüttüğümüz çok sayıda proje var” açıklamasında bulundu. 
Daha sonra Bakan Şahin Engelli Veri Tabanı ve Kadın Sağlığı Projesi Sunumu’nu dinledi. Valilik ziyaret ve sunuma ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kayan, Yaşlı ve Özürlüler Genel Müdürü Aylin Çiftçi, Kadın Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Bakanlık Müşaviri Zehra İmamoğlu, Vali Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım ve kurum amirleri katıldı.
untitled-2.20130707125604.jpg
untitled-3.20130707125615.jpg
untitled-4.20130707125623.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel