Bakan Kılıç’tan “Passolig” Açıklaması

Bakan Kılıç’tan “Passolig” Açıklaması
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Kasım seçim bildirgesinde yer alan 'Passolig’in kaldırılması' konusunda açıklama yaparak,

Elektronik Bilet Kanunu’nu meclisteki bütün partilerin imzaladığını, bazı çevrelerin de bu konuyla ilgili iyi bilgilendirilmediğini söyledi.

1 Kasım seçim çalışmalarını memleketi Samsun’da sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu sabah Atakum ilçesindeki esnafla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Daha sonra Samsun’daki spor tesislerini gezen Bakan Kılıç, Atakum Gençlik Merkezi’ni ve 10 gün içerisinde açılacak olan Samsun Olimpik Yüzme Havuzu’nu gezdi.

Gezi sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Kılıç, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 1 Kasım genel seçimler için partisinin seçim beyannamesinde yer alan Passolig'i kaldıracaklarını ve maça gidenlerin artık özgürce slogan atacaklarını' söylemesine ilişkin bir soruyu cevapladı.

Elektronik bilet uygulamasının meclisten çıktığını hatırlatan Bakan Kılıç, “CHP’nin, MHP’nin ve diğer partilerin seçim beyannamelerinde dile getirilen konularla ilgili olarak genel bir karar alındı ve Başbakanımız bu konulara değiniyor. Dile getirilen elektronik biletin uygulanmasını çıkartan meclistir. Burada bütün partilerin bir mutabakatı var. Yani bunu da atlamamak gerekiyor. Mecliste temsil edilen tüm siyasi partiler bu kanun geçerken buna onay verdiler. Bu anlamda uygulama ile ilgili olarak sorumluluk alanındaki yetki TFF’dedir. Böyle bir uygulamanın yapılmış olmasından dolayı da yapılan bir ihale vardır. Bu ihale 2013 yılının Temmuz ayında yapılmıştır. Ortaya konan bir sistemdir. İhale sürecinden sonra bunun ortaya çıkmış olduğunu zaten biliyoruz. Bu bir günde ortaya çıkmış bir şey değil. Dolayısıyla bir anda karşı çıkmak da çok iyi bilgilendirilmediği anlamına geliyor” diye konuştu.

 

"BU SENE SEYİRCİ SAYISINDA ARTIŞ VAR"

Passolig’de bir takım eksikliklerin olabileceğini belirten Bakan Kılıç, “Bu uygulamadaki eksikliklerin giderilmesi konusunda da zaten hem TFF’nin hem de kulüplerin bazı çalışmaları var. Yeni yeni bazı şeyler oluyor. Şunu iyi bilmemiz gerekiyor; seyirci sayısında geçen seneye oranla çok ciddi artış var. Bu aynı zamanda futbolun içerisindeki oyunun da etkisi, rekabetin etkisinin hesaba katılması gerekiyor. Özellikle oradaki söylemde benim gördüğüm bir cümle var. 'İsteyen istediği şekilde slogan atacak' diye. Zaten futbol statlarımızda isteyen kişinin veya isteyen taraftar grubunun slogan atmaması diye bir şey yok. Bunlar zaten futbolun bir parçası. Bütün spor otoriteleri ve bütün siyasi partilerin de paylaştığını düşünüyorum. Olumsuz ve küfürlü tezahüratın karşısında duruyoruz. Bunun dışında herhangi bir şekilde başka bir şey söz konusu değil. Bunun karşısında ben tahmin ediyorum ki, tüm siyasi partiler durur. Hakaret şeyleri dile getiren seyirci ve taraftar gruplarının orada sadece futbolculara, hakemlere herhangi bir şekilde olumsuz tezahürat yapması değil, aynı zamanda başka şeyler de olabiliyor. Şiddeti de içeren konularda çok ciddi manada düşüş oldu. Tribünden atılan bir şeyin bir basın mensubumuzu yaralaması veya ona isabet etmesi mümkün olabilirdi. Ama görüyoruz ki bütün bu tribün olaylarında azalma var” diye konuştu.

Geçen yıla göre seyirci sayılarında artış olduğuna, buna bağlı olarak da tribün olaylarında azalma olduğuna dikkat çeken Bakan Kılıç, “Tribün olaylarında azalma var. Çünkü seyirci sayısında da gerileme var’ diyorlar. Şu anda da bakıyoruz ki, seyirci sayısında artış var. Ama olaylarda artış yok. Demek ki burada ciddi manada ortaya konmuş bir şey var. Eksiklikler olabilir ama uygulama ile ilgili sorumluluk üzerinde olan federasyonumuz da bu anlamda çalışmalar yapıyor. Kulüplerle görüşülüyor, oradaki eksiklikler gideriliyor. Genel anlamda baktığınızda elektronik bilet kanunu ile veya sporda şiddeti önleme yasasıyla birlikte bir genel çerçeve olduğunu görüyoruz ve bu anlamda bütün siyasi partilerin de meclisten bu yasa geçerken altında imzası olan bir kanun olduğunu ben tekrar hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ YENİLENİYOR

Sarıkamış Kayak Merkezi’ne geçtiğimiz eylül ayında bölücü terör örgütü tarafından verilen zararın giderilmesi için 1.5 milyon Euro harcanacağını ifade eden Bakan Kılıç, Türkiye’nin kış turizminde en önemli kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış Kış Sporları Turizm Merkezi’nin yenileneceğini söyledi. Bakan Kılıç sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu tesisi yakarak, yıkarak neyin amaçlandığının açıkça ortada olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda 1.5 milyon Euro masraf edilerek orası yenilenecek. Biz de buna destek vereceğiz. Oradaki tesisleri yok edip, gençlerimizin ve aynı zamanda Sarıkamış bölgesinin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan kış turizmini baltalamak isteyen hainlere karşı en güzel cevabı da böyle gereceğiz. Biz bu tesisi en kısa süre içerisinde bakanlığımız olarak da destek vererek tekrar inşa edeceğiz. Daha da iyisini yapacağız.”

bakan-kilic’tan-“passolig”-aciklamasi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz