Bakan Kılıç'tan Baraj Müjdesi

Bakan Kılıçtan Baraj Müjdesi
Seçim çalışmalarını Samsun’un Terme ilçesinde sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Salıpazarı Barajı Projesi’nin günlük su kullanımına destek vereceğini, aynı zamanda yağış sonrası muhtemel olumsuz durumlara engel olacağını söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, Terme Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde ilçeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılanlardan ilçenin sorunlarını dinleyen ve tek tek not alan Bakan Çağatay Kılıç, “Terme’deki sorunlara vakıfız. Burada yapılan yatırımların iyi kullanılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

BARAJ MÜJDESİ

Bakan Çağatay Kılıç, Salıpazarı Barajı projesinin programa alınması konusunda Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüştüğünü dile getirirken, “Sıkıntıların tekrar yaşanmaması için alınması gereken önlemler var. Bunlardan bir tanesi de Salıpazarı Barajı Projesi. Günlük su kullanımına destek verecek aynı zamanda yağış sonrası oluşacak olumsuz durumlara engel olabilecek bir proje” diye konuştu.

“TEMEL GEREKSİNİMİMİZ GENÇLERDEN OLUŞACAK İNSAN KAYNAĞI”

Bakan Çağatay Kılıç, bakanlığının Terme’de önemli projeler yürüttüğünü ve önümüzdeki dönemde bunların hayata geçirileceğini kaydederken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle gelecek dönem içerisinde hayata geçilecek olan havuz projemiz ve birkaç hafta içerisinde açılışı yapılacak olan Gençlik Merkezimiz var. Temel gereksinimimiz gençlerden oluşacak insan kaynağı. Seçim beyannamemizde gençlere yönelik olarak yaptığımız hem iş sahası hem de işveren açısından avantajı olan vaatlerimiz var. İlk kez işe giren gençlerin maaşlarının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanması ile ilgili, sosyal sigortalarla ilgili hayata geçirilecek konular var. İşveren olmak isteyen, yatırımını hayata geçirmek isteyen gençlere yönelik adımlar var. Tabi bu iş dünyasının beraberce yapabileceği şeyler.”

Bakan Çağatay Kılıç, Terme’nin ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olduklarını yinelerken, şunları kaydetti: “Eksiklerin giderilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları var. Terme’nin sanayi yatırımları ve tarımsal anlamında gelişmesi için yoğun çalışmalar var. Sanayi ile tarımın iç içe olduğu Terme’de güzel bir ekonomik model var. Terme ticaret anlamında da hafif ticari aracın Türkiye’de merkezi konumunda. Onların kendilerine yeni bir yer yapabilmeleri, bizim de destekleyebilmemiz anlamındaki çalışmalar önemli. Bunun karayolları ile olan tarafını da halledersek, işlerini rahat yapabilecekleri bir ortama taşıyacağız. Terme sınırları içerisinde olan doğalgaz çevrim santrali Türkiye’nin en büyük yatırımlarından bir tanesi oldu. Yabancı yatırım anlamında bunun Terme’ye de ciddi anlamda katkısı oldu. Gerçekten doğayla iç içe olan bir yatırım doğaya herhangi bir zararı olan bir şeyi yok. Doğal güzelliklerinin de denizle alakalı olarak hem de yeşille alakalı olarak ilk anılması gereken bölgemiz Terme. Ben bu anlamda turizm açısından da önemli bir bölge olduğunu düşünüyorum ama gençlerin de burada kendilerini daha iyi geliştirebilmesi için yapılan imkanları daha iyi kullanabilmesi lazım. Hem sportif anlamda hem gündelik hayatlarında. Yani ben inanıyorum ki buradaki gençlik merkezimiz de sizinde beraber yapabileceğimiz şeyler var.”

Bakan Çağatay Kılıç, gençlere yönelik çalışmalarında Termelilere her türlü desteği verecekleri sözünü verirken, “Alt yapı olsun, eğitim desteği olsun, sizin isteğiniz doğrultusunda projede geliştiririz” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, gençlere yönelik proje desteği konusunda daha önce TOBB ile görüştüklerini anlatırken, şöyle dedi: “Çünkü bizim de gençlikle ilgili geliştirebileceğimiz gerçekten çok iyi alanlar var. Hizmetin artması noktasında kişisel gelişime verebileceğimiz büyük destekler var. Özellikle gençlik merkezlerimizdeki hayata geçirdiğimiz kurslar olsun, eğitimler olsun, iş dünyasıyla koordineli bir şekilde yaptığımızda size hazır eleman ve iş gücünün yetişmesini sağlayabiliriz. Bununla beraber gençlik projeleri yapabiliriz. Bunların hepsini yaparız, hiçbir sıkıntı yok. Zaten bizim bakanlığımızın ortaya koyduğu projeler ve destekler olsun, altyapıda kullanılabildiği gençlik merkezlerini özellikle vurguluyorum, beraberce yürütebileceğimiz imkanlar çok fazla. Ben, Samsun’da, Terme’de birlik ve beraberliğimizden çok fazla şeyler çıkacağını düşünüyorum ve onları da inşallah hep beraber hayata geçireceğiz.”

Bakan Çağatay Kılıç Terme ziyareti sırasında, sağlık meslek ve imam hatip liseleri ile Terme Devlet Hastanesi inşaatlarında da incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

bakan-kilictan-baraj-mujdesi.jpgbakan-kilictan-baraj-mujdesi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber