BAKAN KILIÇ: GÖSTERİ ADI ALTINDA VANDALİZM YAPILDI

BAKAN KILIÇ: GÖSTERİ ADI ALTINDA VANDALİZM YAPILDI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kobani protestolarını eleştirdi. Bakan Kılıç, gösteri adı altında vandalizm yapıldığını belirterek, "Gösteri adı altında vatandaşın mülkü, malı, canı kundaklandı. Şehit olan güvenlik güçlerimiz oldu" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kobani protestolarını eleştirdi. Bakan Kılıç, gösteri adı altında vandalizm yapıldığını belirterek, "Gösteri adı altında vatandaşın mülkü, malı, canı kundaklandı. Şehit olan güvenlik güçlerimiz oldu" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlik kampları ile ilgili, "Çok farklı yapılardan gelen kardeşlerimiz kamplardan ayrılırken birbirlerine sarılıp ağlıyorlar. Gençliğinden itibaren birlikte olmalarını başaracağız. Biz bunu yapacağız. Bu milleti bölmeye çalışanlara inat yapacağız ve onlara izin vermeyeceğiz" dedi.

 

Kılıç, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen 64. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hizmet etmek için var güçleriyle mücadele ettiklerini, bakan olmak veya başka bir görevde bulunmanın önemli olmadığını belirtti.

 

Kılıç, Müslümanların Hicri yılbaşını kutlayarak, başka anlamlar yüklenmemesini istedi.

 

Millete hizmet sevdasının en büyük örneğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, bir dönem kendisi için "Muhtar bile olamaz" başlıklarının atıldığını hatırlatan Kılıç, "Şimdi tebessümle bakıyoruz. O manşeti atanlar 10 Ağustos'tan sonra 'Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' manşetini attılar. Geçmiş yıllarda engellemelere, kendisi için yazılanlara kulak tıkamasaydı bugün Türkiye'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olamayacaktı" diye konuştu.

 

Yıllarca bu milletin kardeşliğini bozmak için fitne üretildiğini, PKK belasının üretildiğini, terörün bitmesi için çözüm süreci başlattıklarını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

 

"Kobani (Ayn el Arap) bahane edilerek ülkemizin çeşitli illerinde sokaklarda bazı olaylar yaşadık. Gösteri adı altında vandalizm yapıldı. Gösteri adı altında vatandaşın mülkü, malı, canı kundaklandı. Şehit olan güvenlik güçlerimiz oldu. Bütün ölen vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Neydi amaç? Yüzleri kapatarak, molotofkokteyli ellerde cam çerçeve indirmek, ülkemizde huzuru istememek. Bu güzelim ülkede birlik ve kardeşliği istememek. Peki kim kullanıldı? Yine maalesef gençlerimiz. Olayların içerisinde, molotof atan, taş atan, farklı şekilde kaldırımları söken gençler başroldeydi."

 

"Gençler size çok büyük işler düşüyor" diyerek gençlere seslenen Kılıç, "Ülkemizin bugünü de yarını da geleceği de sizlersiniz. Ecdadınızın neler yaptığını unutmayın. Üzerinizdeki yük çok ağır" dedi.

 

- Gençlik kampları artırılacak

 

Kılıç, yaz-kış gençlik kampları düzenlediklerini, bunun gençler arasında dayanışma ve kaynaşmayı artırdığını belirterek, "Biz bu kampları artıracağız. Yıllık 35 bin olan genç kardeşimizin sayısını daha da artıracağız. Birlikte ve beraber, birbirini tanıyan bir millet birbirine karşı husumet beslemez. Gençliğinden itibaren birbirleriyle kaynaştıracağız. Birbirinin adetini, yemeğini, mutfağını, görgüsünü, hepsinden önemlisi kardeşliğini bilecek" ifadelerini kullandı.

 

Kamplara katılan herkesin doğudan batıya kadar farklı illerden geldiğini vurgulayan Kılıç, "Çok farklı yapılardan gelen kardeşlerimiz kamplardan ayrılırken birbirlerine sarılıp ağlıyorlar. Gençliğinden itibaren birlikte olmalarını başaracağız. Biz bunu yapacağız. Bu milleti bölmeye çalışanlara inat yapacağız ve onlara izin vermeyeceğiz. Çünkü bu millete fitne sokmaya çalışanlar, bölmeye çalışanlar bu milletin tarihini bilmiyorlar. Biz her zaman kardeştik. Biz her zaman beraberiz. Gelecekte de böyle olacak" şeklinde konuştu.

 

Kılıç, Kobani bahanesiyle milletin ve gençliğin hizmetine sokulan yatırımların yakılıp yıkıldığını ifade ederek, "Yavrularımıza gençlerimize bir şeyler katmak için yapılan eğitim kurumları. Ne istediniz bunlardan? Spor tesisinden ne istediniz, Spor salonundan ne istediniz? Futbol sahasının nesi sizi rahatsız ediyor? Neyin peşinde olduklarını bilmiyoruz ama neyi yakıp yıktılarsa daha fazlasını yapacağız. Biz onlara pabuç bırakmayız" dedi.

 

- Sosyal medya tedbirleri

 

Bakan Kılıç, sosyal medyanın çok önemli olduğu kadar, dikkat edilmesi gereken bir alan da olduğuna dikkati çekerek, insanın yüz yüze söyledikleriyle mesaj atarak söyledikleri arasında fark olduğunu vurguladı.

 

Sanal dünyada bazen karşı tarafta olanın gerçek olup olmadığının bile bilinmediğini, bazı paylaşımların kitleleri harekete geçirebildiğini, kuralları olduğunun unutulmaması gerektiğini dile getiren Kılıç, şunları söyledi

 

"Sahte hesaplar var. Yanlış şeylere sevk eden bir araç olarak kullanılabiliyor. Bunun önlemini almak öncelikle o imkanı verenlerin, o ortamı hazırlayanların, o şirketlerin birer görevidir ama devlet olarak anayasanın bize vermiş olduğu görev ilkesinde de kamu düzenini, hayatın gizliliğini korumak da bizim görevimiz. Dolayısıyla her türlü imkan ve teknolojiyi kullanacağız. Bunu zaten en iyi yapan partilerdeniz. İnterneti yaptığımız projeleri ve hizmete geçirdiğimiz yatırımları anlatmak için zaten kullanıyoruz ama şunu da söylüyoruz. Sorumluluk sahibi olarak bu işi yapacaksınız. Yani Avrupa'da, Amerika'da şikayetler için anında harekete geçenler Türkiye'de harekete geçmezse kusura bakmasın, bu çifte standarttır. Bunun önlemlerini biz almak zorundayız. Biz eşit olarak aynı standardı istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz."

 

Yüzleri maskeli kişilerin hiçbir zaman barışçıl gösteri yapmak için hazırlanmadığını belirten Kılıç, "Yüzü kapalı, elinde yanıcı madde, tek bir amacı var, attığı zaman patlayan ve yanan. Bu kişinin amacı nedir? Herkes huzur içerisinde barış içerisinde fikrini dile getirme hakkına sahip ama şiddetle değil. Hangi kamu otoritesi buna izin verir. Eleştirilerde biraz dikkatli olacaklar. Yurt dışından bazı eleştiriler de 'Bizde farklı.' Kimse kusura bakmasın. Ben yurt dışında doğmuş, hayatının büyük bölümünü yurt dışında geçirmiş bir kardeşinizim. Kamu düzeninin ne kadar da sert korunduğunu bilen birisiyim. Kolluk kuvvetlerine temas edildiğinde nasıl müdahale yapıldığını bilirim. Çifte standart yapmayın. Dürüst olacağız."

 

Bakan Kılıç, seçim sürecine girdiklerini, AK Parti olarak seçime her zaman hazır olan bir parti olduklarını, bazı arkadaşların görevlerinde değişiklik olabileceğini, yerlerine yeni isimlerin gelebileceğini, bunların doğal bir süreç olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir