Bakan Kılıç: “almanya’daki Olay Türkiye’nin İmajını Zedeledi”

Bakan Kılıç: “almanya’daki Olay Türkiye’nin İmajını Zedeledi”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya’da oynanan Borussia Dortmund-Galatasaray maçında sarı-kırmızılı taraftarların ortaya koyduğu hareketlerin, Türkiye’nin imajını olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda bakanlık döneminde Samsun’a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vermek için basın mensupları ile bir araya geldi. Yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Kılıç, “Samsun ilimizde ve ilçelerimizdeki mevcut spor tesislerinin bakımları, onarımları devam ediyor. Şu ana kadar yapımı tamamlanmış olan projelerin tutarı 17 milyon 500 bin TL, stat ile birlikte yapımı devam eden projeler 211 milyon TL civarında ve şu anda yeni faaliyete geçireceğimiz tesislerin toplam değeri 68 milyon TL civarındadır” dedi.

"SAMSUNSPOR’UN YENİLENMEYE İHTİYACI VAR"
Şu andaki Samsunspor yönetimine karşı bir güven sıkıntısı olduğunun altını çizen Bakan Kılıç, “Samsun’un markası Samsunspor’dur. Ama Samsun’un bir markası olduğunu da Samsun’un bilmesi ve buna göre bazı konularda yaklaşması gerekir. Şu andaki Samsunspor yönetimine karşı bir güven sıkıntısı var. Samsunspor’da yeni bir heyecana ve yenilenmeye ihtiyaç var. Güven ile ilgili o sıkıntıyı aştığımız zaman eminim ki daha rahat bir yol alınabilir. Ben bu sözleri kimseyi yargılamak için söylemiyorum. Bazı şeylerin yenilenme zamanı, değişme zamanı, bir hareketlenme, heyecan gerektirdiği zamanın geldiğini görmek için de çok fazla düşünmeye gerek yok. Samsunspor’da bazı hareketlerin yapılması gerektiği düşüncesindeyim. Çünkü bir şey aranıyor. Çare Ankara değil, çare Samsun’da. Nasıl 2002 yılında AK Parti olarak meydanlara çıktığımızda kurucu Genel Başkanımıza ‘kaynağın nereden gelecek’ dediler, kurucu Genel Başkanımızın cevabı da ‘kaynak Türkiye’ oldu. Şu andaki duruma bakarak Samsun ile ilgili olarak sorumluluk hisseden herkesin üzüntü duyduğunu düşünüyorum. Bu noktada da gelecekte bazı adımlar atılabileceği ümidi içerisindeyim” diye konuştu.
"FUTBOLCULAR VE YÖNETİCİLERİN KENDİLERİNE DİKKAT ETMESİ LAZIM"
Bakan Kılıç’ın Samsun’da yapılan yatırımların sunumunun ardından soru-cevap kısmına geçildi. Bir basın mensubunun Almanya’daki Borusssia Dortmunt - Galatasaray maçında çıkan olaylarla ilgili sorusu üzerine Bakan Kılıç, “Kulüpler Birliği önümüzdeki hafta kendi arasında bir toplantı yapacak. O toplantıdan sonra ne olacağını bir görelim. Ona göre bizim de bazı düşüncelerimiz var. Çünkü herkesin sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Gerçekten futbolcu kardeşlerimizin sahada birbirlerine karşı olan davranışları, yöneticilerin basın üzerinden birbirlerine karşı olan demeçleri bu noktada olumlu katkı yapabileceği gibi olumsuz da katkı yapabiliyor. Olumsuzu ile karşılaştığınız zaman bu sefer sahanın içerisine, tribüne, dışarıya her yere yansıyabiliyor. Bununla ilgili olarak herkesin dikkat etmesi lazım” şeklinde cevap verdi.
“ALMANYA’DAKİ OLAY TÜRKİYE’NİN İMAJINI ETKİLEDİ”
Almanya’da yaşanan olayların Türkiye’nin imajını etkileyeceğini belirten Bakan Kılıç, “Koskoca bir stadın içerisinde bir takım yasak ve uygun olmayan hareketler yaşanıyor, hakem neredeyse maçı tatil ediyordu. Soyunma odasına doğru yöneldi, sonra konuşuldu ve geri geldi. Ama soyunma odasına doğru gidiyordu. Şimdi kuralların uygulanması konusundaki ve uluslararası anlamda ortaya konmuş olan kuralların işletilmesi noktasında bunlar olabiliyor. Almanya’da ortaya konan hareketler, Türkiye’nin imajı olarak olumlu anılacak hareketler değil. Bunu başka türlü söyleyemeyiz. Sahada yaşanan olaylarla tribünlerde yaşanan olaylarla bağlantı doğrudandır onun için dikkat etmek gerekiyor. Gerçekten futbolcularımızın da teknik kadrolarımızın da, yöneticilerimizin de artık ortamı gerecek değil, spor ahlakına uygun olarak barış anlamına gelen birlikte kaynaşmayı getirecek olan yapısına uygun hareket etmeleri gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir