Bakan Eroğlu Çarşamba’ya geliyor

Bakan Eroğlu Çarşamba’ya geliyor
Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu DSİ tarafından Samsun’da yapılacak olan 11 projenin temel atma töreni için 1 Mart Cuma günü Çarşamba’ya geliyor

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

DSİ tarafından Samsun’da yapılacak olan 11 projenin Çarşamba’da gerçekleşecek olan temel atma törenine Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da katılacak. DSİ tarafından Samsun’da yapılacak 11 projenin ağırlığının Çarşamba’da olmasından kaynaklı Çarşamba Adapark tesislerinde yapılacak olan temel atma töreni saat 14.00’da başlayacak.

Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Bakan Veysel Eroğlu’nun da katılacağı Cuma günü yapılacak açılış öncesinde Çarşamba’da açılışı yapılacak olan DSİ projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Köse, “ Çarşamba Ovasının 1992 yılında sağ sahildeki 16 bin hektar alanı kapsayan “Çarşamba Ovası Sağ Sahil Yüzeysel Drenajı 1. Merhale 1. Kısım İnşaatı'' işi ihale edilmiş ve 2002 yılında tümüyle ikmal edilerek Yatırım Programından çıkarılmıştır. Çarşamba sol sahil drenajı 1993 yılında 29200 hektar sol sahilin tamamının drenajı ihale edilmiş, proje %70 oranında tamamlanmış 2009 yılında üstlenici firma ile ilgili çıkan bir problemden kaynaklı proje durdurulmuştur” dedi.

Çalışmaları başlayan ve çeşitli nedenlerle durdurulan projelerin yeniden ve daha kapsamlı bir çalışma ile ihale edilerek çalışmalarına başlanacağını belirten Köse, Sağ sahil ve Sol sahil diye isimlendirilen Yeşilırmak’ın iki yakasını kapsayan projelerin bir an önce bitirileceğini kaydetti. Köse açıklamalarının devamında, “Çarşamba Ovası Sol Sahil Yüzeysel Drenajı İkmal İnşaatı, Çarşamba Ovası Sağ Sahil Yüzeysel Drenajı İkmali ile 2 m Kotu Altı Arazisinin Pompalı Drenajı İnşaatı ve içerisinde dâhil edilen Sağ ve Sol Sahil sulama kanalları projeleri 2012 yılı içerisinde yeniden ihale edilmiş ve çalışmalarına başlanılmıştır. Bu kapsamda birçok köyümüzün ve çiftçilerimizin faydalanabileceği projeleri bir an evvel bitirip Çarşamba ovasının tarıma daha elverişli hale gelmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

Birçok nedenden kaynaklı projelerin bir şekilde önceki yıllarda durduğunu belirten Köse, yeni başlayan çalışmaların ise durmayacağını çünkü AK Parti hükümetinin güçlü ve sermayesi olan bir Türkiye yarattığını dile getirdi. Bu kapsamda Cuma günü Çarşamba Adapark’ta 14.00’da gerçekleşecek ve Bakan Veysel Eroğlu’nun da katılacağı açılış etkinliğine tüm Çarşamba halkının davetli olduğunu belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber