Bakan' dan itiraf: " Çarşamba Ayvacık yolu çöktü"

Bakan dan itiraf:  Çarşamba Ayvacık yolu çöktü
MHP Samsun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, Samsun'un ekonomisinden alın, hızlı tren, lojistik köy projeleri ve Ayvacık İlçeleri arası karayollarına kadar her türlü sorun ve sıkıntıları ilgili bakanlıklara sorular sormaya devam ed

Usta'ya, Bakan Binali Yıldırım'ın verdiği cevapsa itiraf gibi. Yıldırım, " Son sorunuz Çarşamba Ayvacık yolu çöktü. Samsun Çarşamba ayrımı Ayvacık yolu 2×1 36 kilometre olarak projelendi." şeklinde cevap verdi.

MHP Samsun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, Samsun hızlı tren, lojistik köy çalışma projeleri ve Ayvacık Çarşamba arası karayolu hakkında verdiği sorularına Ulaştırma Bakanlığından cevap verildiği öğrenildi. MHP'li Milletvekili Erhan Usta'ya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ tarafından verilen cevapsa adeta itiraf gibi.

images.20160212091414.jpg

MHP Samsun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta'nın sorduğu Ayvacık sorusu şöyle: Ayvacık- Çarşamba arası karayolu konusu dikkat çekti. Bakan Binali Yıldırım'ın verdiği cevap ise daha da dikkat çekti. Usta, "Çarşamba–Ayvacık arasında bir yol var, çok kötü bir yol, bırakın bölünmüşlüğünü, normal yol yok neredeyse. Bu yol, iki ilçe merkezini birbirine ve Ayvacık’ı Samsun’a bağlıyor, bunun da bir an evvel programınıza alınmasını sizlerden talep ediyoruz” şeklinde sözlerini bitirdi.

Çarşamba Ayvacık yolu çöktü

Bakan Binali Yıldırım'ın dikkat çeken Ayvacık Yolu cevabı şöyle: Bakan Yıldırım, "Son sorunuz Çarşamba Ayvacık yolu çöktü. Samsun Çarşamba ayrımı Ayvacık yolu 2×1 36 kilometre olarak projelendi. İhaleli bir şekilde devam ediyor ve proje çalışmaları 2016’da tamamlanacak yani proje yapılıyor ve yatırım programında da var. Dolayısıyla projenin bitirilmesi, başlanması bu yıl içerisinde gerçekleşecek. Daha önce projesiz başlandığı için onlar fiziki standartlardan yapılan çalışmalar, acil ihtiyaca binaen yapılan işler olduğu için bu tip sorunlar olabiliyor." şeklinde cevaplandırdı.

orh_9304.jpg

Başkan Belur, ilçe merkezi yolu da yapılacak

Bakan Binali Yıldırım'ın MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın sorularına verdiği cevap sonrasında konu ile ilgili Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur' dan bilgi aldık. Başkan Belur, "Çarşamba Ayvacık arası karayolu yapım projesi 2016 yılında tamamlanarak en geç yıl sonuna kadar yapımına başlanacak. Ama bu çalışmadan daha önce İlçe merkezinde ki geçiş yolumuz ilçe içinde bulunan benzinlik önünden başlayarak Hıdışali köprüsü dediğimiz ilçe çıkışına kadar 3 kilometrelik yolumuz bölünmüş yol olarak ihalesi yapıldı ve bu yaz sıcak asfaltla asfaltlanarak yapılacak. İlçe merkezinin yapımının tamamlanması ile birlikte ilçemiz ile Çarşamba ilçesi arasında ki yol yapımımız da Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamada da olduğu gibi yapımına başlanarak tamamlanması planlanıyor. Bu iki sorunu çözdüğümüz vakit Ayvacık ilçemizin turizm ve doğa sporları ile kısa sürede beklenenden daha hızlı bir şekilde kalkınmaya ve gelişmeye başlayacağına inanıyoruz. İlçemize hayırlı olsun temennilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber