Bakan Çelik: ‘Kusur nerede varsa üzerine gidilecek’

Bakan Çelik: ‘Kusur nerede varsa üzerine gidilecek’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asansör faciasının yaşandığı rezidans inşaatında incelemelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şişli’de meydana gelen asansör kazasının sorumluları ile ilgli soruşturma başlatıldığını belirterek, “Kısa süre içerisinde kazanın nedeninin ortaya çıkacağı inancındayım. Kusur nerede varsa üzerine gidilecek” dedi.

Gazetecilerde kazaya ilişin açıklamalarda bulunan Çelik, “10 emekçimiz ne yazık ki hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Olayın meydana geliş şekli ile ilgili bilgiler veren Çelik, “Bir yük asansöründe işçilerle birlikte malzeme taşınırken asansörün raylı sistemden çıkması neticesinde meydana gelen üzücü bir tablo. Bunun neden kaynaklandığı, sebeplerinin ne olduğu konusunda gerek idari gerek adli soruşturma devam ediyor. Kısa süre içinde kazının nedeninin ortaya çıkacağı inancındayım. Burada çalışma koşulları ile ilgili durumu savcılık inceliyor. 8 gözaltı var. Tüm bu yönleriyle olay açık şekilde ortaya çıkarılacak. Kusur nerede varsa üzerine gidilecek” dedi.
Benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Çelik, “Bunun çok farklı nedenleri olabilir. Bütün ayrıntıları ile ortaya çıkmasında yarar var. Üzerimize düşeni yerine getireceğiz” diye konuştu.
Bakan Çelik yaşanan olaydan sonra inşaatın devamının söz konusu olmadığını belirterek, “Tüm değerlendirmeler yapıldıktan sonra yeni kararlar alınacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir