BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'IN 'E-BİLET' AÇIKLAMASI

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇIN E-BİLET AÇIKLAMASI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 14 Nisan'dan itibaren hayata geçirilen 'e-bilet' uygulamasının Türk sporuna çok olumlu katkılar sağlayacağını belirterek, "Özellikle bazı çevrelerde dile getirilen 'fişleme' iddiaları beni çok üzdü. Bir kişinin f

Bakan Kılıç, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Arıkan ve beraberindeki heyeti Bakanlık binasında kabul etti. TSYD'nin Türk basını açısından güzide bir kurum olduğunu vurgulayan  Bakan Çağatay Kılıç, derneğin Türkiye genelinde önemli işlere imza attığını söyledi.

Son günlerde spor kamuoyunda 'e-bilet' uygulamasına ilişkin farklı görüşlerin oluştuğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Uygulama geçen senenin Temmuz ayında beri gündemde. 2013 Ağustos'unda ihale edilen bir projenin uygulamaya geçirileceği tarihte bu tür tartışmaların yaşanmasını çok doğru bulmuyorum." diye konuştu.

bakankilic-2.jpg

"Fişleme İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor"

Bakan Çağatay Kılıç, 'e-bilet' uygulamasının sadece futbol müsabakalarına yönelik bir uygulama olmayacağının altını çizerek tüm spor müsabakalarında sistemin hayata geçirileceğini belirtti.

Son dönemlerde özellikle 'fişleme' iddiaları çerçevesinde bazı yanlış bilgilerin konuşulmasının kendisine üzdüğünü dile getiren Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Çok net bir şekilde ifade etmek isterim ki fişleme kelimesi beni çok üzdü. Bizim istediğimiz TC kimlik numarası ve seyirci fotoğrafı zaten ülkemizde çok farklı alanlarda vatandaşlarımızdan sürekli talep edilen şeyler. Bugün bir yolculuk için bilet aldığınızda dahi aynı bilgileri veriyorsunuz. Güvenlik noktasında İçişleri Bakanlığı ile çalışıyoruz. İşin ekonomik yönüne ilişkin de Maliye Bakanlığı ile. Emin olun ki bu kurumlarda zaten doğal olarak vatandaşların TC kimlik numaraları ve fotoğrafları mevcut. Bu nedenle, böylesine 'olağan' bir sürecin fişleme kelimesi ile lanse edilmesini doğru bulmuyorum."

"Spor alanlarında Olayların Önüne Geçeceğiz"

Bakan Çağatay Kılıç ayrıca, uygulama ile özellikle spor alanlarında görmek istemedikleri olayların da önüne geçilmesi noktasında önemli ilerlemeler kaydedileceğini ifade ederek,  "Sonuç olarak tüm spor müsabakalarında, sadece futbol sahalarında olmadığını vurgulamak isterim, şiddetin önüne geçilmesi noktasında önemli bir proje hayata geçti. Süreç içerisinde kulüpler başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla önemli bir birliktelik sağladık. E-bilet dediğimiz sistemin, kişinin istemesi halinde ulaşım ve alışveriş gibi alanlar başta olmak üzere farklı şekillerde de kullanılabilmesi gibi avantajları da var" şeklinde konuştu.

"Derbi, Türk Sporuna Güzel Katkılar Sağlayacak"

Sürecin Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığında ilgili birimlerle sürdürüldüğüne dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"Hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi başta olmak üzere, uygulamanın güzel yanlarını her beraber göreceğiz. Gerek seyircilerimizin, gerekse de güvenlik kuvvetlerinin daha güzel bir çalışma ortamına kavuşacağı fikrindeyim. Derbide yaşanacak olumlu havanın, Türk sporuna çok güzel katkılar sağlayacağına inancım tam. Bu tür süreçlerde hep olumsuzlukların konuşulması taraftarı değilim. Kazananın Türk sporu olacağını, kulüpler olacağını düşünüyorum. E-bilet uygulaması, kulübüne sahip çıkan taraftarlar için de önemli bir adım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir