Bakan Çağatay Kılıç’dan Güreşçilere Morel Ziyareti

Bakan Çağatay Kılıç’dan Güreşçilere Morel Ziyareti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Elmadağ'da Dünya Güreş Şampiyonası'na hazırlanan Serbest Stil Güreş Milli Takımı'nı ziyaret etti.

Bakan Çağatay Kılıç:

"Federasyon yönetiminde olmanın ölçüsü sportif başarıdır"


"Önümüzdeki hafta 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na hazırlık amacıyla federasyon başkanlarımızla toplantı yapacağız"

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 8 - 14 Eylül tarihlerinde Özbekistan'da düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'na hazırlanan Serbest Stil Güreş Milli Takımı'nı  Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde  ziyaret etti. 

Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada, sporcuların şampiyonaya iyi ve mutlu bir şekilde hazırlandıklarını ve bu akşam Özbekistan'a giderek yarışmalara katılacaklarını söyledi.

Güreşçilerin iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Birbirlerine olan dostlukları, kardeşlikleri üst düzeyde. Kendilerine elimizden gelen desteği vermeye devam ediyoruz. Ümidimiz en iyi şekilde Türkiye'ye dönmeleri" dedi.

Milli güreşçilere kamp yeri dışında başka konularda da yoğun destek verdiklerini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beslenme çalışmaları, psikolojik destek gibi konularda hem federasyon başkanıyla hem de yönetici arkadaşlarla sürekli görüşüyoruz. Geliştirmemiz gereken yanlarımız var. Bu alanlardan kastım sistemin daha iyi işlemesi. Bu unsurların başında da sağlık ve beslenme geliyor. Bu çalışmaları planlı ve programlı bir şekilde yapabildiğimiz takdirde daha yüksek başarılar elde edeceğiz."

Türkiye’de bazı branşlarda uluslararası yarışmalara katılımın eksik olduğuna dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Nanjing’te düzenlenen Gençlik Olimpiyatları'nda da gördük. Hazırlık dereceleri altın madalya getirecek sporcularımızdan bazıları orada herhalde psikoloji olarak etkilendiler ve normalde yapacakları derecenin altında kaldılar. Sadece antrenmanlarda elde ettikleri dereceleri elde etmiş olsalardı Nanjing’teki Gençlik Olimpiyatları’ndan tahmin ediyorum 2 altın madalya daha alabilirdik" diye konuştu.

"Atacağımız adımlar var"

Uluslararası müsabakalara katılımı artıracaklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Yapacağımız adımlar var, atacağımız adımlar var" dedi.

Federasyonlara çok büyük görev düştüğünü vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Federasyonların görevi sporcuları hazırlamak, onların dertleriyle dertlenip onların sıkıntılarını çözmek. Gerekirse bizim de devreye girip bu konuları çözmemiz gerekiyor. Federasyon başkanlarının federasyon yönetiminde olmanın ölçüsü sportif başarıdır. Buradan da benim ne demek istediğimi spor federasyonlarının yöneticileri anlıyordur."

Bakan Çağatay Kılıç, gelecek hafta 2016 Rio Olimpiyatları’na hazırlık amacıyla bir toplantı yaparak, federasyon başkanlarıyla görüşeceğini sözlerine ekledi.

Bu arada tesislerde çalışan Yıldız ve Genç Badminton Milli Takımlarıyla da görüşen Kılıç, sporculara tesislerinde gerekli düzenlemelerin yapılacağı bilgisini verdi.

Türkiye Güreş Federasyonu Elmadağ Kamp Merkezi'nde incelemelerde bulunan ve yetkililerden merkezle ilgili bilgi alan Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra Serbest Stil Güreş Milli Takımı ve teknik ekiple toplu fotoğraf çektirdi. 

ytjuk.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir