Bakan Aşcı, Bakü’de Türk şehitliğini ziyaret etti

Bakan Aşcı, Bakü’de Türk şehitliğini ziyaret etti
Gümrük ve Ticaret Bakan Cenap Aşcı, Bakü temaslarına Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrini ve Azerbaycan ve Türk şehitliğini ziyaret ederek başladı.

Gümrük ve Ticaret Bakan Cenap Aşcı, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’a geldi. Aşcı, başkent Bakü’deki temasları kapsamında önce Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrini daha sonra da Azerbaycan ve Türk şehitliğini ziyaret etti. Türk Şehitlik hatıra defterini imzaladıktan sonra konuşma yapan Cenap Aşcı,”Azerbaycanlı kardeşlerimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini desteklemek için geldiğiniz bu topraklardaki fedakarlıklarınız asla unutulmayacaktır. Kardeş Azerbaycan bayrağını göklerde dalgalandırılması için akıttığınız kan bir millet iki devlet ruhunu besleyen kutsal hazinemizdir.

Aynı zamanda kader birlikteliğimizin harcını oluşturmaktadır. Azerbaycan’ın dört bir yanında yatan yüzlerce aziz Türk şehitlerimiz bu kardeş topraklarda rahat uyuyunuz. Sizler, Azerbaycan halkının içten gelen saygıyla koruduğu, üzerine titrediği mukaddes emanetlersiniz.

Kalplerde ebediyen yaşayacaksınız. Manevi huzurunuzda saygıyla ve minnetle eğiliyor, Türkiye ve Azerbaycan’ın bütün şehitlerini rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Bakan Aşcı Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Başkanı Aydın Aliyev ve Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev ile görüşecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir