Bakan açıkladı, yerli GPS geliyor

Bakan açıkladı, yerli GPS geliyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Türksat’ın yapmış olduğu önemli çalışmalardan bir tanesi de ‘ulusal konum belirleme’ projesi

İnşallah artık GPS’e alternatif olan bir sistemi ‘ulusal konum belirleme sistemi’ni ülkemizde de kuracağız” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "e-Devlet Kapısı 20 Milyonuncu Kullanıcı Ödül Töreni"ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Elvan, Tüksat’ın en büyük uydu işletmecilerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Şuanda uyduda bulunan 3 farklı sistemimizle Afrika’dan Afganistan’a kadar uzanan çok geniş bir coğrafyaya hizmet veren bir yapısı söz konusudur. Diğer taraftan ikinci önemli çalışma alanı biliyorsunuz Türksat e-devletin bir anlamda yürütücüsü konumunda ve e-devlet çalışmaları Türksat’ın koordinasyonunda yürütülüyor. Her ne kadar strateji bakanlığımız tarafından belirlense de uygulama boyutu tamamıyla Türksat’ın sorumluluğunda yürüyor” diye konuştu.

 “BUGÜN İTİBARİYLE E-DEVLET KAPISI KULLANICI SAYISI 20 MİLYONU GEÇMİŞTİR”

Vatandaşları en fazla doğrudan ilgilendiren hususlardan bir tanesinin ise e-Devlet hizmetleri olduğuna dikkati çeken Bakan Elvan, “Bugün itibariyle e-Devlet kapısı kullanıcı sayısı 20 milyonu geçmiştir. 2014 yılında 3,5 milyon yeni kullanıcı e-Devlet sistemine dahil olmuştur. e-Devlet kullanıcı olma şartı 2014 yılında 15 yaşa kadar düşürüldü. 15 yaş üstü her 3 kişiden biri şuanda e-Devlet hizmetini kullanıyor. Bizim hedefimiz kısa vadede nüfusumuzun yüzde 50’sinden fazlasına e-Devlet hizmeti sunmak. Şuanda 151 kurum ve kuruluşun bin 83 farklı hizmeti e-Devlet tarafından verilmektedir. Bunlar arasında belediyelerin sayısına baktığımızda şuan itibariyle 99 belediye e-Devlet vasıtasıyla hizmet sunumu gerçekleştirmektedir. 2014 yılında verilen hizmet sayısında yüzde 20’lik bir artış söz konusu oldu. Bu sistemimiz 7 gün 24 saat kesintisiz erişim sağlıyor. Bugüne kadar ağırlıklı olarak e-Devlet’i bilgi ve belge alma yönüyle vatandaşlarımız tanıdı ve bu yönüyle vatandaşlarımız kullanıyordu. Buradaki amaç şu; herhangi bir bilgiye ihtiyaç duyduğu zaman yine e-Devlet üzerinden ilgili kuruma ulaşabiliyor idi. Yani kullanılan sistem sadece bilgi ve belge almaya yönelikti” şeklinde konuştu.

“2014 YILINDA İLK KEZ BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN YAPILDI”

2014 yılında atılmış olan adımlarla önemli bir gelişme sağlandığını ifade eden Elvan, “Vatandaşlarımız tarafından kamu kurumlarıyla olan iş ve işlemlerin bir kısmı artık e-Devlet üzerinden verilmeye başlandı. Örneğin, askerlik sevk işlemlerini şuanda sadece e-Devlet kapısı üzerinden yapıyoruz. Bugün hiçbir gencimiz askerlik şubesine gitmeden e-Devlet üzerinden askerlik sevk işlemini gerçekleştirebilmektedir. 2014 yılında ilk kez bedelli askerlik başvuruları e-Devlet kapısı üzerinden yapıldı” dedi.

“2015 YILINDA TÜM ÜNİVERSİTELERİ BU KAPSAMA DAHİL EDİYORUZ”

Şuanda 3-4 kuruluşun işlemler çevresinde çalışmalarını yürüttüğünü söyleyen Elvan, “Bunlara örnek vermek gerekirse bunlardan bir tanesi de üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerimize yönelik olarak. Üniversiteyi kazanan bir öğrencimiz kayıt yaptırmak için tüm belgelerini toplayıp üniversiteye gidiyordu. Bugün biz tüm üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin e-Devlet üzerinden kayıt yapmasına imkan sağlayan alt yapısını oluşturduk. 2014 yılında 32 üniversite ile yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde tüm kayıt işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleşti. Ancak 2015 yılında tüm üniversiteleri bu kapsama dahil ediyoruz. Hiçbir öğrencimiz örneğin, Ankara’da bulunup da Elazığ’a kayıt yaptırmak için gitmeyecek. e-Devlet üzerinden kaydını yaptırabilecek. 2015 yılında da tüm bankalarla da Türksat aracılığıyla e-Devlet üzerinden tüm vatandaşlarımız bankacılık işlemlerini yapma imkanına kavuşacaklar” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir