Bahçeli: Ne oldu ki birden bire cesaretlendi

Bahçeli: Ne oldu ki birden bire cesaretlendi
Başbakan Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesini eleştirisi ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın sözlerine yönelik Bahçeli, "Bunlar eski dostlardı.Son günde ne oldu ki birden bire cesaretlendi" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını ileri sürdü.

Şanlıurfa’da partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Bahçeli, gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday olmayacağını iddia etti. Bahçeli, iktidarın mahalli seçimlerdeki tavrının bir benzerini cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya koymaya çalıştığını da söyledi. Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın beklentisi olmayacaktır. Çünkü sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı olması için yolsuzluk ve rüşvet olaylarından aklanmaları gerekir. Bu olmadığı müddetçe cumhurbaşkanı olma ihtimalleri çok zayıftır ama zorlamaktadırlar. Bu sebepten dolayı geçmişte kimle dost ise şimdi hepsini düşman ilan etmiştir. En son Anayasa Mahkemesi Başkanı kalmıştı; o da eski bir dostudur. 10 yıldan bu yana ülkenin yönetiminde yargıyla hükümet arasında çok sıcak bir diyalog varken, şimdi bu birdenbire düşmanlığa doğru dönüşmüştür. Bu gidişle sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de dostu kalmayacaktır. Buradan o anlaşılmaktadır” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Bahçeli soru üzerine başkanlık sisteminin kısa dönemde olamayacağını belirtti. Başkanlık sistemi için anayasa değişikliği gerektiğini anlatan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın parlamenter sistemden kurtulmak istediğini kaydetti. Bahçeli, şöyle devam etti:

“Ama bu millet bütün oyunları bozacaktır. İnşallah 10 Ağustos birinci tur olmazsa 24 Ağustos ikinci turda cumhurbaşkanlığı seçimini yapmak suretiyle bu milletin hangi partiden olursa olsun Recep Tayyip Erdoğan’ın dışında bir cumhurbaşkanı seçeceğine inanmaktayız.”

Başbakan Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesini eleştirisi ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın sözlerine yönelik Bahçeli, "Bunlar eski dostlardı. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının yargıyı sıkıştırması, kuşatması ve siyasallaşması döneminde hiç sesini çıkartmayan son günde ne oldu ki birden bire cesaretlendi. Bu iki dostun arasına bu milleti sokmamak lazım. Dostken savaşmanın gereğini şimdi kendilerinin anlatması lazım" diye konuştu.

Bahçeli, yerel seçimlerde kentteki oy potansiyellerini ciddi oranda artırdıklarını ancak adaylarına belediye başkanlığının nasip olmadığını da sözlerine ekledi. Bahçeli, İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl Yerleşkesi’ni de gezdi. Ülküocaklarına ait bir yurdun açılışını gerçekleştirilen Bahçeli, karayolu Siverek ilçesine hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset