Bahçeli: ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’

Bahçeli: ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bilinmelidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, gazetecilere seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bahçeli, sonuçların büyük oranda belli olduğunu vurgulayarak, “Milli irade tercihini yaptı. Türkiye çekişmeli bir seçim sürecini geride bıraktı. Ahlaki, hukuki ve vicdani değerler çiğnendi. Yalan ve aldatma rekor kırdı. Yandaş ve yalaka medya gerçekleri örtmek amacıyla adeta geceyi gündüze katmıştır. AKP devletin imkanlarını pervasızca kullanmıştır. Seçimlerin öncesinde adaletsizlik, karartma, kamuoyu yönlendirmesi çok ciddi hız kazanmıştır. Milletin iradesi çarpıtılmıştır” ifadesini kullandı.

30 Mart seçimleri sonrası Türkiye’nin çok şeye gebe olduğunu söyleyen Bahçeli, “Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bilinmelidir” diye konuştu. Bahçeli şöyle devam etti:

“Başbakan Erdoğan’ın kesin olmayan sonuçlara dayanarak yaptığı konuşma Türkiye’nin bundan sonraki hal ve gidişatı konusunda önemli ipuçları vermiştir. Başbakan cepheleşmeyi ısrarla sürdürecektir. Hukuken temizlenmeden muhalefete yüklenmesi her şeyden önce demokratik terbiye ve adaba hakarettir. Yeni Türkiye ucubesi yetmezmiş gibi yeni muhalefet nakaratlarını dillendirmesi de aymazlıktır.”

MHP’nin Türk milletinin tercihine saygı duyduğunu ifade eden Bahçeli, “Enine boyuna incelenecek ve analiz edilecektir. Yaşanan çok sıkıntılı siyasi süreçler dikkate alındığında MHP önemli sayılabilecek bir başarıya imza atmıştır. AKP seçim sonuçlarını doğru okumalı. Türkiye’nin bekası ve esenliği için bundan sonra uygulayacağı politikalarda hassas hareket etmelidir. MHP, milletinin kendisine verdiği yetki ile yeni bir görev ve sorumluluk üstlenmiş olup, bunun gereğini daha etkili muhalefet anlayışıyla idare edecektir” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bahçeli, bir soru üzerine yakın rakamların oluştuğu il ve ilçelerde itirazlar başlatıldığını belirterek, “TV’lerde çok farklı değerlendirmeler olmaktadır. Bu da TV’lerin siyasi iktidara yakınlığı işle doğru orantılıdır” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir