Bahçeli, Başbakan'ı suçladı

Bahçeli, Başbakanı suçladı
Bahçeli, Sinop ve Samsun'da yaşanan olaylardan Başbakan'ı sorumlu tuttu

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan milliyetçiliğin törpülenmesi, Türklük değerlerinin ayaklar altına alınması için Karadeniz'i deney sahası olarak görmüş ve buradaki kardeşlerimizi ahlaksızca kullanmaya ve test etmeye cüret etmiştir. Şayet Karadeniz olur verirse, bölünmenin ve dağılmanın kolayca hayata geçeceğini şuursuzca hesap etmiştir. Elbette yanlış hesap Karadeniz'den dönmüş ve AKP'nin kucağında patlamıştır" diye konuştu.

 

AKP hükümetinin cepheleşmeyi kışkırtan ve toplumsal huzuru baltalamayı amaçlayan falsolu siyaset tercihinin bugünkü ortamda Türkiye'nin en önemli sorunu haline geldiğini ifade eden Bahçeli, "Türkiye, hükümetin sevk ve idaresinde akıllara durgunluk veren çelişkiler halkasının ve çetrefilli hadiseler yumağının içine kısılmıştır. Bölücülüğün AKP tarafından zirveleştirilip kurumsallaştırılmaya çalışılması, kardeşlik bağlarının yıpratılmasına, etnik tahrik ve provokasyonların genişleyerek tehlikeli bir eşiğe dayanmasına yol açmıştır" dedi.

 

"Başbakan Erdoğan İMRALI CANİSİNE KARŞI DİZ ÇÖKMÜŞ"

 

Başbakan Erdoğan'ın İmralı canisiyle Türkiye'nin ve Türk milletinin kaderini akıl almaz ve hiçbir şekilde izahı olmaz şekilde masaya yatırdığını belirten Bahçeli, şunları söyledi: "Bu masada bin yıllık kardeşlik, Türk milletinin anlam ve hayat kaynakları meze yapılarak iştahla yenilmektedir.

 

Gelişmeler göstermiştir ki, etnik temelli bölücü terör AKP'yi felç etmiş, karar alma özelliklerini ve milli onurunu bir daha canlanmamak üzere gömmüştür.

 

Başbakan Erdoğan İmralı canisine karşı diz çökmüş, PKK taleplerine boyun eğmiş ve milli tezlerden hiçbir siyasi iktidarda görülmediği kadar taviz vermiştir.Bu şahsiyetsizliğin, kimliksizliğin ve siyasi ahlak bozukluğunun arka planında Türk milletine şaşı ve yanlış bakış oldukça belirleyici bir rol icra etmiştir. Maalesef, İmralı adasında müebbet hapis cezasıyla yatan teröristbaşı ülkemizin kaderi ve milletimizin akıbeti hakkında söz ve yetki sahibi mevkiine çıkmıştır."

 

"BDP'Lİ HEYETİ PAKETLEYEREK YOLCULUK İÇİN HAZIR ETMİŞTİR"

 

Bahçeli, "İbret verici şekilde ortadadır ki, günlerce, İmralı'ya kimlerin gideceği tartışılmış, AKP'yle BDP arasında yaşanan isim pazarlıkları herkesin gözü önünde ve hiçbir kaygı gözetilmeksizin gerçekleştirilmiştir. Bu iki aynı evsaftaki bölücülük figürleri arasında İmralı hasretinin dinmesi adına; karşılıklı beyanlar, usulen yapılan sızlanmalar, sözde vize anlaşmazlıkları her şeyin önüne geçmiş ve Türkiye gündemi buraya hapsedilmiştir. AKP, BDP'li bazı isimlere yalandan ambargo koymuş, kamuoyu tepkisini frenleyebilmek için yalama haline gelen veto kartını kullanmış, yapılan beyhude açıklamalarla karşılıklı söz düellosuna dönen İmralı ziyaretlerinin makul isimlerle yapılmasında ısrarcı olmuştur. Sonunda AKP muradına ermiş, belirlediği BDP'li heyeti paketleyerek yolculuk için hazır etmiştir. Başbakan Erdoğan'ın, işini gücünü bırakıp varlığını ve taşıdığı siyasi sorumluluğunu İmralı canisiyle kim yada kimlerin görüşeceğine adaması bölücülüğe merak salan birisinin hezeyanlarından başka bir anlama gelmeyecektir. Ne acıdır ki, İmralı canisi, AKP sayesinde Türkiye'nin ağırlık merkezi haline dönüştürülmüş, aynı zamanda gelişmelerin boyutunu ve yönünü tayin edecek sözde akil adam seviyesine çıkarılmıştır" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir