ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

Bafraspor Maçı ve Görüntüleri

Bafraspor Maçı ve Görüntüleri

Cumartesi günü Adaparktaydım.Yılların eski iki kulübünün maçı vardı. Yıllar öncesi Türkiye Liglerinin tozunu atan, oynadıkları her maç olaylı olan, maçları kavgalı, iddialı ve polis panzerleri eşliğinde oynanırdı.

Şunu iyi gözlemledim. 1930 Bafraspor’un bittiğini artık o eski ruhun kalmadığını gördüm. Çarşambaspor’un Bal Liginin en güçlü adayı olduğunu gördüm. Çarşambaspor’un siyahi oyuncuları takımı sırtlamış konumdadır. Bu Hafta sonu Yolspor maçından sonra Çarşambaspor yolu yarılamış olacaktır. Zaten bu maç mahalle maçı konumunda oynandı. Bafraspor’un gücü, takadı kalmamış bir mahalle takımı konumundaydı.

Bu maçtan çok önemli bir konuya parmak basmak istiyorum. Adapark tesisinin içler acısı durumunu görünce üzüldüm. Bizim dönemimizde sportoto teşkilatına yaptırılan Adapark spor kompleksi artık bitim noktasına gelmiş inanın üzüldüm. Sordum bu tesisin belediyeden devri yapıldı mı? Hala gençlik spor Müdürlüğü’ne teslim edilmediğini söylediler.

Bu ne acı durumdur. Trilyon harcanarak yapılan tesisin içler acısı durumu beni üzdü. Acaba yetkilileri benim kadar üzmüş müdür?.Tribün altlarında alkol şişeri, kutuları, saha içindeki futbolcu oturakları kırık, çim sahanın orta zeminin kesildiğini gördüm. İnanın bu kadar rezilliğe pes diyorum.

Sayın yetkili, bu tesisi Gençlik Spor Müdürüne teslim etmeyerek koruma altına almayarak tesisin zarara uğramasına sebep olmuştur. Bu tesis devletin parası ile yapılmadı mı? Akşam oldu mu alkol bağımlılarının mekânı olmuş bir tesis sağı solu kırılmış bakımsız bir tesis oluvermiş. Maç esnasında beni görenler 'abi bunları gündeme taşı bunlar önemli kimse görmüyor' dediler.

Bende bu önemli konuyu gündeme aldım. Bu tesisi bize 1 trilyon üzerinden masrafla kazandırıldı. O zaman Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katkılarıyla yapılmıştı. Bazı spekülasyon yaşansa da bu tesis kazandırılmıştı. Ama bu tesisin halen daha belediye himayesinde olması yanlış değil midir? Çarşambaspor İl Müdürlüğüne teslimi çok mu zor kardeşim. Bir protokolle bunların devri yapılmaktadır.

Yıllar önce ben konuyu yine gündeme getirmiştim ama dikkate alınmadı.

İşte gerçek sahanın ne hale geldiğini sayın halkın ve sporseverler gidin görün. Peki bu tesisin vermeyeceksen buraya birini görevlendir. O kişiler bu tesisi korusun. Bunu da yapmıyorsanız Spor müdürlüğüne teslim ediniz. Yaptığınız hizmetler sizin elinizde heba olduğunu hatırlatıyorum. Çarşamba Adapark kompleksindeki bu tesis bitme noktasına gelmiş. Uzun zamandır oralarda hiç gezmediğim için bu durumu görmedim. Gece yukardan renk cümbüşü eşliğinde 'Çarşamba güzel oluyor' propaganda yapmakla hizmet olmuyordur. Önce yaptığın hizmete sahip çıkmakla olmaktır. Bu tesisin heba olmaması için acilen devri şarttır. Halkımızın da bu konuda özellikle sporseverlerinde duyarlılığa davet ediyorum. Yapılan hizmetin heba olmaması için diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi