BAFRA’DA YIL SONU SERGİSİ

BAFRA’DA YIL SONU SERGİSİ
Samsun Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ‘Geleneksel Yıl Sonu Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışına Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, okul müdürleri ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, “Mesleki ve teknik olmak üzere 200 branşta 802 kurs açıldı. Bu kurslara 5 bin 586 kadın, 6 bin 529 erkek olmak üzere toplam 12 bin 115 kursiyer kayıt yaptırarak kurslara devam etmektedir. Bu kurslarımızın 461’i tamamlanmış olup, kurslarımızı başarıyla bitiren 4 bin 237 kursiyer sertifikalarını almıştır. Yaptığımız denetimler sonucunda kurs şartlarına uymayan 85 kursumuz kapanmıştır. Bugün itibariyle de 256 kursumuz devam etmektedir. Devam eden kurslarımızdan 3 bin 372 kursiyer faydalanmaktadır” dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, “Ülkemizde yaklaşık bine varan Halk Eğitim Merkezlerimizde 7’den 77’ye her kesime yönelik kurslar açılmakta. Bu kurslarımızın çeşitliliği yaklaşık 3 bin. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Tek temennim tek isteğim ülkemizin bu terör belasından en kısa zamanda kurtulabilmesi” diye konuştu. 
Kaymakam Halis Arslan ise yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz bu vatana borçlarını kanla ödüyorlar, biz de çalışarak ödeyeceğiz. Onun için bu devleti, bu milleti, bu vatanı cennet yapmaya çalışacağız. Bu vatan cennet yapılmaya layıktır. Millete efendilik yoktur, hizmet vardır. Bu millet için çalışan onun efendisi olur. Onun için masa başında efendilik olmaz. Sahaya ineceğiz, alana çıkacağız, dağa çıkacağız, ovaya çıkacağız. O bakından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz 7’den 70’e, doğduğu yaştan ölene kadar her zaman, yaz, kış dağda, kırda, bayırda her yerde yaylada, ovada, şehirde herkesin eğitimini üstlenmiş çok anlamlı görev ifade eden Milli Eğitimimizin çok önemli bir devridir” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. 3 gün açık kalacak olan sergiyi gezen protokol üyeleri ve davetliler kursiyerlere emeklerinden dolayı teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir